auto-r

3 / 3
Antonio Rozić

Antonio Rozić

Shake it like a polaroid picture

Piše od 06.05.2015.

U 9 godina napisao je 31 članaka.

Četiri dana Ferragosto Jam-a 8.

Četiri dana Ferragosto Jam-a 8.

Osmi po redu Ferragosto Jam iliti osma „Velika Gospa“ donijela je mnoge promjene po pitanju samog festivala. Porast popularnosti bilo čega po nekoj ideji zahtjeva određene promjene, tj. prilagodbe, a glavna promjena ove godine bilo je produljenje trajanja događaja, pa je tako publika umjesto tri dana, dobila pet službenih dana mogućnosti uživanja u svim čarima koje ovaj festival daje. Većina je prihvatila pozitivno tu promjenu, ali je bilo i par onih koji duže pohode Ferragosto i koji su tu promjenu primili s manjom dozom entuzijazma, ponajviše iz razloga jer im se ne sviđa transformacija koja je u tijeku, što je čak i razumljivo. Od malog festivala koji je prve godine pohodilo par stotina ljudi, postepeno je nastao festival koji mnogima postaje glavno odredište svakog narednog kolovoza.

Medvedgradske glazbene večeri: Rundek Cargo Trio i NLV

Medvedgradske glazbene večeri: Rundek Cargo Trio i NLV

Zadnji dan lijepih i nadasve ugodnih Medvedgradskih glazbenih večeri bio je prepušten Rundek Cargo Triu koji je nastupao na glavnoj pozornici i mlađem triu, Nikol, Luka i Vedran, koji su posjetioce zabavili na vrhu kule. Kao prvo, iako se već podosta pisalo o posebnom ugođaju koji stvara kombinacija ambijenta i glazbe na Medvedgradu, ipak se ne može napisati dovoljno, tako da je najbolje početi od vrha kula pa naniže.

Rebel Star: Reka

Rebel Star: Reka

Radišni glazbenik Milan Glavaški sada već 8 godina ne staje s konstantnim glazbenim stvaralaštvom u svom bendu Rebel Star, pa je tako ovaj rock sastav nedavno izdao svoj četvrti album, "Reka". Treba reći kako Rebel Star ponajbolje uspijeva u onome u što se mnogi današnji regionalni bendovi upuštaju i u čemu ostvaruju prosječne rezultate, a to je sviranje i kreiranje glazbe nadahnute američkim rockom 60-tih i 70-tih. Dok kod nekih bendova ti pokušaji rezultiraju efektom copy/paste s kojim sukladno ide i osjećaj neiskrenosti(i jedan i drugi rezultat nisu stvoreni namjerno, više proizlaze iz manjka znanja i iskustva), Rebel Star s ovim albumom nastavlja točno tamo gdje je i stao, a to je kvalitetna glazba gdje su glazbena nadahnuća prijašnjih vremena upravo to, samo nadahnuća. Ona ne postaju elementarni dio stvorene glazbe, tu srž bend stvara sam, dok utjecaji ostaju isključivo vanjski. Da li postoji neki konkretni recept za željeni cilj(a svi glazbenici u usponu žele isto) bez obzira na preferirani glazbeni žanr, vjerojatno ne. Možda iskrenost i radišnost, talent je ionako oduvijek bio manje bitan…

Recenzija albuma Rundek Cargo Trio  -

Recenzija albuma Rundek Cargo Trio - "Mostovi"

Uvodne riječi koje bi trebale imati funkciju upoznavanja čitatelja s glazbenikom čiji je uradak tema danog članka, u ovom je slučaju to suvisao rad. Dovoljno je napisati kako je nakon nepunih pet godina od zadnjeg albuma("Plavi avion"), Rundek Cargo Trio izdao novi album koji se sastoji od 11 vješto satkanih pjesama i da mu je ime "Mostovi". Stoga, nastavak je isključivo pisanje o glazbi(ili plesanje o arhitekturi).