Vije-sti

Zvučni zid predstavlja Denis Katanec

Zvučni zid predstavlja Denis Katanec "Jedra"

Spot za „Jedra“ Denisa Kataneca, novi je spot s hvaljene kompilacije Zvučni zid. Snimljen je u zagrebačkom kazalištu Gavella, a pjesma je iz ranije faze Katanecovih uradaka.

„Kao jedna od najznačajnijih pjesama na mom glazbenom putu, „Jedra“ su bila lagan izbor. Zaslužila je da se zabilježi na vinilu i da ju puno više ljudi čuje. Do sada je objavljena samo lo-fi verzija pjesme koja je snimana kod Zvonimira Varge u kućnom "studiju", on je zaslužan i za divne zvukove klavira u pozadini, a ja sam po prvi put radio miks. Postoji i spot koji je sniman u "Jutru", mjestu gdje je nastala ideja za kompilacije "Bistro na rubu šume", a zabilježio je moj prvi postkanadski koncert“, poručuje Katanec.

Vedran Peternel, producent i idejni začetnik kompilacije je predložio da se snima u praznom kazalištu.
„Zaista je bio sjajan osjećaj svirati u Gavelli. Ovom prigodom prazna, a  jednog dana, možda bude i puna. Drago mi je da sam na ovoj kompilaciji i to baš sa ovom pjesmom i da akustično stršim, kao nekad, kao dugo vremena nekad“, kaže Katanec.
 
Denis Katanec je s Klinikom Denisa Kataneca nedavno objavio novi album „Kao Zao Kor“ koji uskoro očekujemo i na vinilu!
 
Menartovo izdanje „Zvučni zid“, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene! Projekt je bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova.  Pjesme su za ovo izfdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Idejni začetnik projekta i producent je Vedran Peternel.

Zvučni zid je i na digitalnim servisima: https://bfan.link/zvucni-zid

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni