Vije-sti

ZU - miljenici Mikea Pattona ove srijede u Zagrebu

ZU - miljenici Mikea Pattona ove srijede u Zagrebu

Kad veliki Mike Patton za svoj label Ipecac Recordins odabere bend iz Rima, bez razmišljanja znaš da taj bend vrijedi poslušat, a to već zna i zagrebačka publika. Monolitni zid buke sazidan od miksa avangardnog metala, free jazza, no wavea, elektornike, psihodelije... čime stvaraju vjerojatno jedan od najboljih live doživljaja.

ZU je bend koji stvarno morate doživjeti live, a u srijedu 27. ožujka to i možete u Vintage Industrialu jer se bend vraća, ako smo dobro izbrojali, ČETRNAESTI PUT, a ovom prilikom slave 10. obljetnicu izlaska genijalnog albuma 'Carboniferous', koji je kooproudicrao Mike Patton te ujedno i vokalno gostovao na pjesmama 'Soullympics' i 'Orc'.

Od 1990., Zu su prošli dugi put od malog nepoznatog tria iz Rima do jednog od najtraženijih bendova na svjetskoj avant metal punk jazz i mathcore sceni. Uz samostalna izdanja objavili su desetine kolaboracijskih projekata s različitim gositima (Mats Gustafsson, Eugene Robinson, Nobukazu Takemura, Dälek, Eugene Chadbourne…), a na albumima su im gostovali i spomenuti Mike Patton, Barney Greenway (Napalm Death), King Buzzo (Melvins) i Mnogi Drugi.


Ulaznice u pretprodaji potražite po cijeni od 55, a na dan koncerta 70kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni