Vije-sti

Splitski PodKaST okupio lokalne repere u dinamičnom live sessionu

Splitski PodKaST okupio lokalne repere u dinamičnom live sessionu

U splitskom podcast-u PodKaST Split okupili su se reperi stare škole i mlađa imena hrvatskog repa. Bio je to PodKaST blagdanski specijal u kojem su gostovali Luka Barbarić (TBF, Banana Zvuk), Grše, TTM (Pari & Bogo), Žuvi i Yuri (ST!Illnes, Banana zvuk).

Doduše, to nije cijela lokalna hip hop scena, već samo dio koji su mogli ugostiti, s obzirom na zahtjeve poštivanja određenih epidemioloških mjera. Za vrijeme podcasta, na stolici preko puta voditelja Maria Vidića su se izmjenjivala po dva gosta. Iako istog glazbenog žanra, po stilovima potpuno drugačiji, ali svi složni da im nedostaju live nastupi. Za vrijeme lockdowna radili su na novom materijalu, a kada će izaći album koji vi priželjkujete možete saznati u laganih sat i pol emisije.

 

 

S obzirom na to da im nastupi najviše nedostaju, uopće ih nije bilo problem nagovoriti na desetominutni live session koji možete pogledati u nastavku.

 

 

Iza PodKaST Split podcasta je već 35 emisija i 7 mjeseci rada. Potpuno neovisan podcast kroz koji vas, na zanimljiv i ugodan način, vode voditelji Mario Vidić i Maja Jurić. Najčešća tema je da teme nema, kao ni točnog tipa gostiju.

U prosincu su krenuli sa još jednim, do sada neviđenim, segmentom nazvan PodKaST Stage. Emisija u kojoj je naglasak na "Live Act", stvaranju nove glazbe. Prvi je gostovao DJ Jock koji je uživo stvarao potpuno novu, nikad objavljenu glazbu.

 

 

PodKaST "pozornica" nije ograničena samo na DJ-eve, u planu je da sve vrste glazbenika dovedu na STAGE.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni