Vije-sti

Zagrijavanje za MENT u četvrtak u Vintageu

Zagrijavanje za MENT u četvrtak u Vintageu

U Vintageu će se u četvrtak već najavljenim bendovima Cojones, Ti i persons from porlock pridružiti DJ Checkman iz Ljubljane čime je zaokružen line-up zagrijavanja za showcase festival MENT koji će održati u glavnom gradu Slovenije od 31. siječnja do 2. veljače.

Početak je u 20:30, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Vintageu.  U četvrtak će koštati 40 kuna.

 

SATNICA:

20:30 Početak

21:00 Ti

22:00 person from porlock

23:00 Cojones

00:00 DJ Checkman

 

Cojones je stoner/rock četvorka iz Zagreba osnovana 2006. godine. Iza sebe imaju split EP sa starim suborcima Umorom i tri full albuma od kojih je posljednji “Resonate” naišao isključivo na velike pohvale kritike i publike u Hrvatskoj, a i diljem Europe! U svojih više od desetljeća djelovanja momci su tourali po Europi već nekoliko puta i zasvirali na mnogim značajnim europskim festivalima svog žanra. Što se Hrvatske tiče, nastupili su u gotovo svakom kutku države, no svakako ih veseli povratak u već domaći Vintage Industrial Bar nakon dužeg izbivanja. Članovi benda su Bojan - vokal/guitar, Nenad – gitara, Gordan – bass i najnovija akvizicija Ivor – bubnjevi.

https://www.facebook.com/cojonesband/

“Resonate” full album: https://www.youtube.com/watch?v=A9kvyk-_Kuo&t=860s

 

Ti je duo iz Beograda koji čine Trajče Nikolovski i Ilija Duni. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u ljeto 2012. osnivaju Ti. U rokenrol rječnik unijeli su pojmove elektronske muzike, kao i neopsihodelije, inspirirane zvukom ranih Velvet Underground. Da stvar bude originalnija pobrinuli su se dodajući plesne elemente, što je doprinijelo da njihov autentičan gitarski zvuk bude moderan i iznad svega opasno zavodljiv. Ono po čemu su postali poznati poslije jednog EP-a, dva albuma i niza spotova, su pjesme zaraznih melodija i hipnotičkih tekstova, koje uz sjajan dvoglas i ritmove koji obuzimaju na nezaboravan način boje stvarnost toplinom osobnog doživljaja. Ovaj duo, koji je već ostavio dubok trag na alternativnoj sceni regije, ovom prilikom kaže: “Radujemo se druženju sa zagrebačkom publikom. Proslavljamo petogodišnjicu rada grupe Ti, a svi koji budu došli na naš koncert u Vintage Industrial Bar biće prvi u prilici da čuju deo novog EP-ja ,,Srce udara”, kog već uveliko pripremamo.”

https://www.facebook.com/grupa.ti/

“Da ti želim dobra jutra”: https://www.youtube.com/watch?v=86_Vg_z2oxE

 

persons from porlock su slovenski alternativni bend o kojem se sve više priča u Hrvatskoj, a za što postoje vrlo dobri razlozi. Njihov prošlogodišnji album “things people don’t like” zauzeo je mnoge vrhove lista najboljih albuma u Sloveniji (između ostalog, bili su prvi i na Radio Študentu), a na MENT-u ih je Vic Galloway iz BBC Radio Scotland proglasio najboljim nastupom festivala. Nedavno su izdali novi singl “Affordable Amphetamines” koji najavljuje skorašnji novi materijal. Ovog ljeta svirali su na mnogim hrvatskim glazbenim festivalima od kojih svakako valja izdvojiti INmusic, Tabor Film Festival i Hoomstock, a MENT Zagreb je savršena prilika da ih zagrebačka publika vidi u sjajnom prostoru na pravom klupskom gigu!

https://www.facebook.com/personsfromporlock

“Bad FanFiction”: https://www.youtube.com/watch?v=keZIsSV2YUc

 

Fb event preMENT: https://www.facebook.com/events/876957905802834/

 

Više od 60 svježih odvažnih izvođača iz svih krajeva Europe predstavit će se na tri zimske festivalske večeri, dok će trendovi i dileme glazbene industrije biti u fokusu konferencije MENT. Njezini prvi najavljeni ključni govornici su Helen Smith, predsjednica udruženja neovisnih izdavača Impala i Seymour Stein, potpredsjednik izdavačke kuće Warner Bros Records te suosnivač izdavačke kuće Sire, za koju su među ostalima potpisali The Ramones i Madonna. Od za sada najavljenih hrvatskih izvođača na festivalu će nastupiti Chui, High 5 i Cojones.

www.ment.si

https://www.facebook.com/MENTLjubljana/

https://www.facebook.com/events/2053584178209241/

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni