Vije-sti

Zagrebački producentski trio ONO predstavlja prvi singl „Božić yeah!“

Zagrebački producentski trio ONO predstavlja prvi singl „Božić yeah!“

Možda niste čuli za njih, no ovaj zagrebački producentski trojac dio je naše scene cijelo desetljeće.

Oni su ONO: Damir Ostrugač (surađivao s mnogim izvođačima, kao što su Mario Huljev, Danijela Martinović, Marko Bošnjak,  Adelfi, Mind Note, Trophy Jump, Sloanwall, Kosmosapien, Vibration Law), Niko Nobilo (Bruto Geto, Mačci) i Ivan Orešković (Songkillers, Soul Shadows, Kosmosapien, Vibration Law)  a za svoj prvi singl bili su inspirirani nadolazećim božićnim ugođajem. Uz radijsko predstavljanje singla, dostupan je i službeni videospot te slijedi objava na svim digitalnim glazbenim servisima.

Iako su se predstavili kao ONO, ova tri multi-instrumentalista redovito izdaju svoj materijal i pod drugim imenima. Posljednje njihovo izdanje koje je osvanulo na internetu prije nepuna dva mjeseca bilo je na međunarodnoj razini; album “Vibration Law”, koji je svoju publiku pronašao u filmskoj i gaming industriji te koji je dostupan na svim streaming servisima, te Mačci, koji su se prošlog mjeseca predstavili domaćim singlom “Korakom u mrak”.

S obzirom na prijašnje suradnje drugačijih stilskih izričaja, jednostavno i prirodno nam je došlo napraviti nešto za sve. - rekao je Damir Ostrugač.

Autorstvo, produkciju, mix, master pjesme i video potpisuju sami, a na isti DIY način namjeravaju pristupiti i izdavanju ovog singla: Htjeli smo prenijeti toplinu zime, na istovremeno poznat i naš način, bez crnjaka i kalkulacija. - rekao je Niko Nobilo.

Debitantski singl s pop i funk prizvukom nastao je u trenu: Dogovorili smo se u 10 da ćemo se naći kod mene, ali budući da sam bio pod tušem malo predugo, momci su malo ozebli ispred vrata. Na početku skladbe čut ćete ključeve od kuma.  - objasnio je Ivan Orešković.

Nakon božićnog predstavljanja, ONO su spremni i za buduće pothvate: osim što jedva čekaju Uskrs, prije toga planiraju singl koji nije vezan za neki praznik. 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni