Vije-sti

MIMO predstavlja Ono & Lizards Exist

MIMO predstavlja Ono & Lizards Exist

3. travnja 2016. održat će se šesti MIMO koncert treće sezone u Muzeju suvremene umjetnosti, a nastupit će bendovi Ono i Lizards Exist.

Ovaj MIMO u znaku je spoja tradicije i suvremene umjetnosti, analogne vintage opreme i tehnološki naprednih glazbenih gadgeta, zemaljskog i vanzemaljskog. Kroz svijet vrhunske domaće psihodelije, premijerno vas vode Ono slijednik neprežaljenih i bivših Mokrih gljiva te space / prog / psihodeličari Lizards Exist iz Karlovca, koji su za MIMO publiku priredili posebno iznenađenje o kojem ćete biti obaviješteni uskoro.

Bend Ono novi je glazbeni projekt članova Mokrih Gljiva, Nemečka i MMessy Oscillatorsa oformljen krajem jeseni 2015. Ono spaja psihodeliju, drone i ambijentalu s narodnom glazbom, koristeći tradicionalne instrumente i moderna tehnološka dostignuća čovječanstva na polju glazbe. Trenutnu postavu benda čine Tin Dožić, Ivan Šaravanja i Vedran Živković, a nastup na MIMO-u koncertna je premijera njihova dosadašnjeg rada i uvertira u nova glazbena istraživanja.

Karlovački space / psychedelic rock bend Lizards Exist nastao je s ciljem izvođenja vintage space zvukova i glazbe u originalnom obliku na vintage opremi. Kako njihovi uzori potječu s engleske, njemačke i francuske prog rock scene 60-ih i 70-ih, svoj prvi album Lizards Exist odlučili su snimiti u Kramasonik studiju pod vodstvom Hrvoja Nikšića na vrhunskoj analognoj opremi.

"Treća sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2015. do lipnja 2016. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti te na svakom od osam koncerata u sezoni - predstavljamo dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače te scenu općenito." – poručuju organizatori.

Ulaz je preporučena donacija od 20kn. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na više internetskih portala, te na MIMO Yotube kanalu.
Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.
MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni