Vije-sti

Začarana Močvara FB Live Sessions: Ana Avramov, Luka

Začarana Močvara FB Live Sessions: Ana Avramov, Luka

Ovaj tjedan vam sviraju Ana Avramov, srpska kantautorica s berlinskom adresom, koja će nam otkriti sve nijanse svog dream pop-a i ravničarske melankolije, a poslije nje ćemo uživati u autorskim pjesmama požeškog kantautora Luke, koji će nam predstaviti materijale s još neobjavljenog, debitantskog albuma "Oprost" uz pratnju Antonia Sovčika na klasičnoj gitari.

Glazba Ane Avramov je prljavi pop, minimalni pop ili pop minimalizam. Jednostavnost svedene, distorzirane pop forme otvara prostor za ekspresivnost Aninog glasa prepoznatiljive melankolične boje. Njen glazbeni stil kreće se unutar koordinata dream pop-a, shoegaze-a i noise pop-a s izletima u blues, pshilodeliju, indie ili postrock. Anin kontraalt vokal kritika mahom opisuje kao mračan, hipnotički, moćan, intiman, dok je kritika pokušava usporediti s PJ Harvey, Neil Youngom, Bob Dylanom ili Tom Waitsom, ona sama razvija svoj unikatan glazbeni jezik zadnjih godina.

Krajem 2018. objavila je EP Open Heart za izdavačku kuću Kontra, a album je prepoznat od strane kritike i publike. Prije solo kantautorskog rada, Ana je bila frontwoman i gitaristica indie alternativnog benda In Absentias, s kojim je izdala album Far Out. Nastupala je s bendom i samostalno po najznačajnijim festivalima u regiji, ali i samostalno. Surađivala je sa švicarcem Cyrill Limom, na čijem prvom LP albumu potpisuje vokale, ali i s različitim istaknutim kantautorskim imenima u regiji (Ana Ćurčin, Denis Katanec, Ivica, Una Gašić, Palms Voice...).

Luka Bucić je kantautor s Požeškom adresom. Glazbom se počinje baviti još u osnovnoj školi kada pohađa nastavu iz klasične gitare u sklopu osnovne i srednje glazbene škole u Požegi. Prvi izleti izvan okvira klasike događaju se ranih 2000.-ih tijekom kojih u nekolicini lokalnih bendova svira gitaru i prvi put se okušava kao vokalist. U ovom razdoblju nastupa s raznim bendovima na velikom broju kulturnih manifestacija i samostalnih koncerata u Požegi i okolici i Zagrebu. 2007. godine se seli u Zagreb gdje započinje studij medicine uz koji nastavlja sviranje u samostalnom aranžmanu i kao gitarist u metal i heavy metal bendovima.

2016. godine započinje s kantautorskim projektom jednostavno nazvanim Luka i s vlastitim pjesmama i cover programom nastupa diljem Hrvatske, a okušao se kao ulični svirač po zagrebačkim ulicama, na ulicama Barcelone i duž jadranske obale. Tijekom ljeta 2019. godine snima svoj prvi ozbiljni video uradak pod imenom Luka – live in the Ghetto u splitskom klubu Academia Club Ghetto. Trenutno na požeškoj adresi radi na materijalu za prvi samostalni album pod imenom "Oprost" čije snimanje bi trebalo započeti tijekom ljeta 2020. godine.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni