Vije-sti

Uz singl i spot za „Angst“ Rammstein predstavili iščekivani osmi album „Zeit“

photo: Rammstein, credit: Andreas Waldschütz

Uz singl i spot za „Angst“ Rammstein predstavili iščekivani osmi album „Zeit“

Unaprijed pohvaljen zbog ravnoteže između ljepote koja raste svakim novim slušanjem i industrijske energije (Revolver), od petka 29. trevana dostupan je novi Rammsteinov album „Zeit“. Album je prethodno najavljen singlovima „Zeit“ i „Zick Zack“, a odsad je – kao najnoviji singl – na svim glazbenim platformama dostupna i pjesma „Angst“ uz koju dolazi i službeni spot.

Osmi studijski album ovog berlinskog metal seksteta izlazi gotovo pa točno tri godine nakon svog prethodnika, Rammsteinovog nenaslovljenog albuma iz 2019. godine koji je zasjeo ravno na vrh 14 međunarodnih ljestvica - uključujući i Top 10 u SAD-u. Protekle tri godine ujedno označavaju najdužu pauzu između objave albuma u karijeri benda dugoj gotovo 30 godina.

Rammstein su dosad prodali više od 20 milijuna albuma diljem svijeta te su poznati i po uvijek pomno osmišljenim vrhunskim koncertnim spektaklima koji su, najavljeni u sklopu stadionske turneja, neplanirano zbog pandemije stavljeni na kraću pauzu. Ipak, bend je to vrijeme - točnije dvije godine - iskoristio za stvaranje nove glazbe. U radu na jedanaest novih pjesama za „Zeit“ ponovno im je pomogao berlinski producent Olsen Involtini, dok je za poseban vizualni identitet naslovnice izdanja zaslužan je – ni manje ni više - nego kanadski glazbenik i fotograf Bryan Adams koji je članove benda fotografirao na stepenicama povijesne berlinske građevine Trudelturm.

Album „Zeit” je, osim u uobičajenim digitalnim formatima, dostupan i kao standardni CD s knjižicom od 20 stranica, posebno izdanje CD-a s knjižicom od 56 stranica te kao dvostruko 180g vinilno izdanje s knjižicom velikog formata od 20 stranica.

„Zeit” će biti podržan povratkom metal titana Rammstein na svjetske pozornice: svi datumi velike europske i sjevernoameričke turneje bit će objavljeni uskoro.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni