Vije-sti

Uz Entrance i NLV počinje drugi Summer Yem

Uz Entrance i NLV počinje drugi Summer Yem

Drugo izdanje Summer Yema počinje uz srijedu 29. lipnja i trajat će do 8. srpnja, a program otvara frontmen kultnog kalifornijskog The Entrance Banda, Guy Blakeslee, koji od nedavno ponovno nastupa pod imenom Entrance. Petak rezervirajte za sve popularnije NLM, čiji debitantski album jednostavnog naziva "NLV" očekujemo na jesen. Ulaz na sve koncerte je besplatan, a nova imena očekujte uskoro. Program se održava od 21 do 23 sata na terasi The Beertije.

Entrance - 29. lipnja

Guy Blakeslee, frontmen kultnog kalifornijskog The Entrance Banda u kojem mu društvo čine Paz Lenchantin (Pixies, ex- A Perfect Circle, ex- Zwan) i Derek James (Christopher Owens, ex- Girls), u ulozi kozmičkog trubadura ovog ljeta započinje europski dio svjetske turneje na kojoj izvodi repertoar sa svojeg albuma "Ophelia Slowly" (Everloving Records) iz 2014. godine, kao i pjesme s nadolazećeg koji je upravo u fazi snimanja. Američka turneja u prosincu 2015. i siječnju 2016. kojom promovira aktualnu instrumentalnu ploču "The Middle Sister" izašlu za Leaving Records, obuhvaća preko 50 datuma u svega dva mjeseca. Upravo je završio europsku turneju s psych titanima Black Mountain, a u lipnju stiže na nekolicinu samostalnih europskih nastupa.

U posljednje dvije godine izvodio je u najprestižnijim američkim dvoranama zajedno sa suvremenicima i kolegama s indie scene kao što su Cat Power, Warpaint, Interpol, Father John Misty, Spiritualized i Mazzy Star.

Guy Blakeslee izvodi osebujan spoj psihodelije, poetskog folka, bluesa i gospela u sirovom obliku lišenom nepotrebnih orkestracija kao što je to i činio početkom 2000-tih pod nazivom Entrance prije formiranja The Entrance Banda. Navršivši 35. rođendan prije nekoliko dana, Guy vraća ime Entrance pod kojim će i ubuduće stvarati i nastupati.

NLV - 1. srpnja

Sastav projekta Nikol, Luka i Vedran (NLV) dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić.

Svoj prvi EP izdaju 21.4.2014. godine pod nazivom "...and who are you?" kao odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda "Nikol, Luka i Vedran" koje ljude najčešće podsjeća na gažerske bendove te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena.

S objavljenim EP-em osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog Rolling Stone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih albuma. Dvije godine nakon objave svog debitantskog EP izdanja, pulska skupina NLV je najavila svoj prvi studijski album – i to potpuno novim singlom "Sisters of the Sun", s pratećim videospotom.

Svoj debitantski album jednostavnog naslova "NLV" skupina će objaviti ove jeseni, a detalji će biti poznati uskoro.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni