Vije-sti

Vesna Pisarović pjeva najveće hitove na Brucošijadi FER-a

Vesna Pisarović pjeva najveće hitove na Brucošijadi FER-a

Dugoočekivani povratak Vesne Pisarović postaje stvarnost.

Na ovogodišnjoj Brucošijadi FER-a će zapaliti atmosferu svojim najvećim hitovima. „Da znaš“, „Za tebe stvorena“, „Jutro donosi kraj“, „Dolje na koljena“ ili „Da sutra umrem“ samo su neki od njenih najvećih pop hitova koji su početkom novog milenija žarili i palili domaćom glazbenom scenom. Nakon dulje pauze i selidbe u Berlin, Vesna se vratila s albumom jazz glazbe, no sada će samo za brucoše FER-a i sve one koji se tako osjećaju pripremiti dugoiščekivani program.

Osim Vesne, na Brucošijadi će svirati i sljedeći izvođači:

Belfast food je bend iz Rijeke koji je u svojim početcima svirao obrade irskih folk pjesama, a zatim prerastao u autorski sastav. Na koncertima uz autorske uratke sviraju i neke irske originalne skladbe te sve ono što osigurava dobru glazbu i provod na njihovim koncertima. 

Smoke Mardeljano je beogradski reper i unikatna pojava regionalne rap scene na kojoj je jako brzo dobio pažnju i poštovanje svojih starijih kolega. Njegov rap je tvrd i beskompromisan, pristup pjesmama izravan, a inspiraciju nalazi u životu beogradskih ulica. Posljednje izdanje “Ja repujem” odlično je prihvaćeno kod publike i kritike te smo već imali prilike čuti ga par puta u Zagrebu. Na Brucošijadu dolazi s novim materijalom tako da možemo očekivati da će nam, uz Krešu Bengalku, dostaviti kvalitetan rap.

Ogenj je peteročlani bend iz Koprivnice. Svoju glazbenu priču započeli su kao akustični trio prije tri godine. S vremenom se kolektiv proširio, a s njim i glazba koju sviraju. Dosadašnja akustika se raspojasala i postala energičan i čvrst miks rock 'n' rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, podebljanim brzom tamburicom i violinom.

Felver je definirao zagrebačku klupsku i house scenu kao nijedan drugi DJ. Nadaleko je cijenjen zbog svog glazbenog znalaštva, provevši na sceni više od 25 godina, klupskoj i festivalskoj publici diljem svijeta, na radiju, hrvatskoj obali i nekim od najdojmljivijih kulturnih lokacija u Zagrebu i Beogradu donosio je najbolje suvremene i evergreen zvukove. I sve to ne samo kao DJ, nego i kao domaćin, organizator evenata i vizionar.

Sfumato je zagrebački bend koji djeluje unutar popularnog kolektiva JeboTon. Iza sebe imaju puno svirki u raznim zagrebačkim klubovima poput KSET-a, Vinyla, Vintage Industrial Bara i Medike, a nedavno su nastupili na Zagreb BeerFestu te Brijačnici.

Ulaznice po regularnoj cijeni od 65 kuna mogu se kupiti od utorka, 10.listopada, u KSET-u, glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu te od 22. 10. u SC-u.Na dan Brucošijade  FER-a ulaznice će koštati 80 kuna. Brucoši FER-a svoju ulaznicu mogu kupiti isključivo u KSET-u uz predočenje e-indexa sve do 10. studenog.

Uz ranije potvrđene Krešu Bengalku, Šajetu, NLV, Sloanwall i Philippe, ovo će zasigurno biti jedna od najluđih FER-ovih brucošijada u povijesti.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni