Vije-sti

U prodaji snimka korizmenog koncerta ansambla LADO

U prodaji snimka korizmenog koncerta ansambla LADO

Korizmeni koncert - Book.cdr

Najljepši korizmeni napjevi u izvedbi LADA

Dugogodišnja suradnja LADA i manifestacije Pasionska baština rezultirala je brojnim nastupima ansamba s djelima korizmenog pučkog glazbenog ciklusa: KALVARIJA Ljube Stipišića - korizmeni napjevi otoka Hvara, RASPELO Dražena Kurilovčana i Vida Baloga - korizmeni napjevi kajkavskih krajeva, O,ISUSE DAJ MI SUZE Krunoslava Šokca i Dražena Kurilovčana - korizmeni napjevi Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke te NA GORI KALVARIOVI – korizmeni oratorij Tomislava Uhlika kao i brojnih korizmenih napjeva iz raznih hrvatskih krajeva. Prva tri djela objavljena su i na nosačima zvuka te osvojila nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe. Snimljena su i tri uspješna televizijska filma za HRT.

Za jubilarnu 20. Pasionsku baštinu  pripremljen je program s izborom najuspješnijih korizmenih djela i napjeva raznih hrvatskih krajeva, u glazbenim obradama gotovo svih autora koji su surađivali s Ladom na dosadašnjim korizmenim programima. Zagrebački koncert održan je u Katedrali, a nastup u Studiju Bajsić na HRT, 19.travnja 2011. snimljen je uživo. Ovaj CD snimka je toga koncerta.

Album "Korizmeni koncert - Pasijom kroz hrvatske krajeve" potražite u AQUARIUS MUSIC SHOPOVIMA u Zagrebu - Varšavska 13, Branimir centar - Kneza Branimira 29, Maksimirska 16 - na www.cedeterija.com i svim ostalim boljim prodajnim mjestima diljem Hrvatske, te na:  iTunes-u i Amazonu, ili poslušajte na Deezeru

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni