Fotke-

(FOTO) Usce je državni kralj Red Bull RapLika natjecanja!

photo: Red Bull Raplika 2021., credit: Tomislav Moze/Red Bull

(FOTO) Usce je državni kralj Red Bull RapLika natjecanja!

Grmila je pozornica Drita iz MSU-a, a još jedno izdanje Red Bull RapLika natjecanja ima novog pobjednika! Nakon teške borbe, Eric Jusić, Usce rasturio je battleove i došao do titule državnog prvaka Red Bull RapLike!

Više od sat vremena showa kakvog dugo nismo vidjeli donijelo je na tisuće izgovorenih riječi i rima koje rijetko tko može smisliti u sekundi. Improvizirali, komplementirali jedan drugoga, slike pretvorili u riječi i izbacili zrnca mudrosti...

Da će biti tvrdo znali smo već u samom procesu prijava. Vojko i Grše činili su ocjenjivački sud koji je među više od 50 prijavljenih odabrao njih osam koji su nastupali na ovogodišnjem izdanju natjecanja, dok ih je u polufinalu čekao regionalni pobjednik iz 2019. godine, Tzre.
 
Na sudačku fotelju, Vojku Gršeu pridružili su se Maja Trstenjak, glazbena kritičarka i glavna urednica portala 'Sound Report', Mimi Mercedez, prema mnogima najslušanija, ali i najkontroverznija reperica Srbije te Sanjin Đukić, član organizacije 'Exit' festivala. Nije im bilo lako. Nakon brojnih teških i neriješenih odluka, donijeli su konačnu i odabrali državnog kralja freestyle repanja!
 
Bilo je tijesno. U pretkolo su, prema prijava, ušli Dominus i Brat iz kojeg je kao bolji izašao Brat, novo lice Red Bull RapLike. Drugi su par činili Sultan i Banek, još jedan MC koji se po prvi put pojavio na Red Bull RapLika pozornici, u kojem je bolji show priredio Sultan. Četvrtfinale sastojalo se od tri para battleova. Prvi su par činili Usce i Brat, treće novo ime na našoj pozornici, u kojem je dvoboj dobio Usce, drugi NakaRadan i Mleeksah, u kojem je kao bolji izašao Mleeksah te treći, Mali Japanac i Sultan, a nakon teškog battlea pobijedio je Mali Japanac.
 
I započelo je polufinale u kojem je Tzre čekao boljeg iz prvog kruga četvrfinala pa se tako regionalni pobjednik 2019. godine našao u dvoboju s Usceom. I nije bilo lako. Ni MC-jevima, ni žiriju, a ni publici. Usce je zaustavio dosadašnjeg kralja koji je završio na četvrtom mjestu. U drugom polufinalnom okršaju susreli su se Mleeksah i Mali Japanac. Još jedan težak dvoboj koji je na kraju pripao Mleeksahi.
 
Treće mjesto zauzeo je Mali Japanac, u gustoj borbi u kojoj se našao s Tzreom. I napokon, nakon nekoliko minuta žestoke borbe, brojnih mudrosti, kombiniranih riječi i rima okrunili smo državnog kralja natjecanja, pobjednika Red Bull RapLike iz 2018. godine - Uscea.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni