Vije-sti

Trio Franolić Ćulap Gabrić u Močvari

Trio Franolić Ćulap Gabrić u Močvari

Vrelo zvuka ne posustaje! Močvarin program posvećen world music glazbi donosi vam nastup Trija Franolić Ćulap Gabrić.

Ovaj trio izvodi autorske kompozicije u kojima spajaju elemente tradicijske orijentalne i balkanske glazbe s indijskom, jazz, romskom i klasičnom glazbom, te spontano stvaraju nove glazbene oblike.

Iako Trio Franolić Čulap Gabrić tek od prošle godine svira zajedno, oni samo nastavljaju ono što Dražen Franolić Kamenko Ćulap rade od 2008. kada su počeli sa zajedničkim svirkama. Oni su kao duet snimili albume "Česma" (2009.) i "Bujrum" (2013.), a onda su radili s harmonikašem Markom Jovanovićem te kao trio Franolić Ćulap Jovanović snimili su albume "Put" (2016.) i "Faza" (2019.).

Trio Franolić Čulap Gabrić dolazi u Močvaru kako bi promovirao svoj autorski materijal kojeg pripremaju za prvi zajednički album. Ovo će biti sjajna prilika da se publike Vrela zvuka još jednom prepusti glazbi koja korijen vuče iz cijelog svijeta, a samo letimični pogled na biografije ovih glazbenika jasno daju do znanja da ćemo uživati u sjajnoj izvedbi.

Emil Gabrić (violina i viola) je violinu i violu studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a uz klasično glazbeno obrazovanje njegov put obilježavaju i susreti s romskom, srpskom i mađarskom glazbom. Bio je član Lada, snimio tristotinjak skladbi za razne izvođače, film, klasične predstave i televizijske serije, a uz ovaj Trio svira i u nekoliko drugih glazbenih sastava.

Dražen Franolić (oud) stvara i izvodi orijentalnu glazbu, autorske kompozicije nastale pod utjecajem arapske, balkanske, indijske i jazz glazbe. Nastupao je i snimao albume s raznim glazbenicima, a posljednjih desetak godina obilježila ga je suradnja s Ćulapom s kojim djeluje kao duo ili trio (uz Marka Jovanovića prije, uz Emila Gabrića sada) s kojom je postao jedan od važnijih hrvatskih world music izvođača.

Kamenko Ćulap (udaraljke i bas) ističe kako je njegov cjelokupni glazbeni razvoj odredilo odrastanje uz balkansku glazbu, bosanski sevdah. Nakon odrastanja u BiH po dolasku u Zagreb priključuje se bendu Shamrock Rovers, a kasnije osniva prvi udaraljkaški ansambl u Hrvatskoj, RhythmTribe. Bio je i član grupe Kries, usavršio sviranje indijske table te svirao s raznim glazbenicima iz cijelog svijeta.

SRIJEDA 06.10 • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 35 KN
Lokacija: Močvarna terasa
Online prodaja ulaznica: Pretprodajna mjesta: entrio.hrprodajna mjesta Entria

Covid putovnice nisu potrebne.
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.
Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta. 

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni