Vije-sti

Tribute koncert velikom Bowieju

Tribute koncert velikom Bowieju

21. siječnja u zagrebačkom Boogaloo klubu održati će se tribute večer velikom Davidu Bowieju uz hvaljeni beogradski cover bend Gift.

Prošlo je godinu dana kako nas je napustio jedan od najvećih glazbenika, umjetnika svih vremena, a tenzije se još nisu slegle i mnogi se još uvijek ne mogu pomiriti s time da Bowieja više nema među nama. Bowie je definitivno bio najzanimljivija ličnost pop kulture, bio je toliko preopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjelijih rockera do prosječnog pučanstva koji vole kvalitetnu pop glazbu, dok u glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao. Mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere, kao glumca iz filmova i kazališnih predstava. Uglavnom, ne vjerujemo da postoji čovjek kojeg je Bowie ostavio ravnodušnog, a svi bi se složili da je bio mudar, talentiran i draga osoba, te je zbog toga tolika tuga i preplavila ljude kada su saznali da Bowieja više nema. Iza sebe je Bowie ostavio bogat i raznovrstan glazbeni opus s kojim se može rijetko tko mjeriti, a njegov posljednji album koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije smrti, "Blackstar" je definitivno njegov rekvijem, remek djelo s puno mistike i zagonetnih poruka koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja. Nedavno su mediji taj album proglasili za album 2016. godine, što definitivno i jest, a i mnogo više od toga. Pored toga je "Blackstar" najprodavaniji album 2016. godine, a David Bowie nedavno proglašen osobom 2016. godine u magazinu "Time"! Bowie je postigao jedne od najvećih tiraža sa svojim albumima, devet platinastih, jedanaest zlatnih i osam srebrnih tiraža i preko 140 milijuna prodatih albuma. 1996. godine je Bowie uvršten u "Rock and Roll Hall of Fame" i po svemu tome jedan od najuspješnijih glazbenika svih vremena.

U subotu 21. siječnja će se u zagrebačkom Boogaloou održati homage Bowieju pod nazivom "Let's Dance With David Bowie" na kojem ćemo odat počast Bowijevom liku i djelu, povodom godišnjice smrti i proglašenja "Blackstar-a" albumom godine i to s koncertom novosadske grupe The Gift koja će odsvirati sve hitove Davida Bowieja od "Space Oddity", "Starman", "Changes", "Ziggy Stardust", "Man Who Sold The World", "Sorrow", "Rebbe, Rebbel", "Heroes", "Ashes To Ashes", "Let's Dance", "Under Pressure", "Moder Love", "Hello Spaceboy" "The Stars (Are Out tonight)",.... do posljednje "Blackstar".

"Novosadska cover petorka The Gift izvodeći edukativni muzički sadržaj, britanski rokenrol 80-ih i 90-ih, donosi publici autentičan scenski nastup baziran na plesnim pokretima velikih muzičkih ikona. Na ovim prostorima se napokon, osim pukog sviranja ili "skidanja” pjesama, može osjetiti nešto malo više magije u muzici. Insistiranje na interakciji s auditorijom, prisnosti koja istovremeno šokira i oduševljava prisutne lascivnim i grotesknim pokretima, probijanjem barijere stage-a, čestim silaženjem u publiku, i najzad, fizičkim dodirom sa slobodnijim fanovima koji se odlično provode. Ovakvi događaji su imitacija nečega što se nekada stvarno odigravalo u klubovima u Britaniji, kao i uspješan bijeg od surove stvarnosti."... (PPRESC- Aleksandar Vukelić).

Uz koncert će biti projicirane projekcije Bowijevih video spotova i fotografija, a nakon koncerta veliki 80's Party na kojem će Tomi Phantasma vrtjet glazbu koja je povezana s Davidom Bowijem, kao npr. Eurythmics, Iggy Pop, T-Rex, Queen, Depeche Mode, Bauhaus, Simple Minds, Blondie, INXS, Talking Heads, Ultravox, Soft Cell, Alphaville, OMD, New Order, Joy Division, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, Yazzo, Pet Shop Boys, The Smiths, Suede, EKV, The Stranglers, Human League, Placebo, Editors, Pixies, Nine Inch Nails,.... i naravno puno Bowieja. 

Početak eventa je najavljen za 21 sat a cijena ulaznica iznosi 50 kn u pretprodaji i 60 kn na ulazu u dvoranu. Pretprodajna mjesta; Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockamark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Tratinska 47, Octopus – Gundulićeva 31, Eventim –www.eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni