Vije-sti

Trese.Lupa.Udara. 6. rujna u Tvornici

Trese.Lupa.Udara. 6. rujna u Tvornici

[caption id="attachment_3214" align="aligncenter" width="547"]Trese.Lupa.Udara Trese.Lupa.Udara[/caption]

Prva koncertna subota nakon ljetne pauze u Tvornici kulture obilježit će žestoki početak vikenda. Tri velikana ex-Yu scene i rock 'n' roll klubova, Koja i Buca iz kultne Disciplin A Kitschme te Švaba iz legendarnog Električnog orgazma čine sastav Trese.Lupa.Udara. koji gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 6. rujna.

Ova mini supergrupa izvodi dijelove soundtracka iz neponovljive komedije “Kako je propao rock 'n' roll” koje potpisuje Koja, no uz to TLU vole odsvirat i poneki rock standard (na prošlim koncertima našlo se tu mjesta i za T. Rex i za Hawkwind…)

Za razliku od svog matičnog benda Dušan Kojić je ovaj put na solo gitari, Švaba je preuzeo bas, a Buca sjedi za bubnjevima, uz dodatak pratećih ženskih vokala Manje i Đurđice. Svi skupa čine sastav čiji članovi već 30 godina vrte svoju stvar stapajući furiozan rock blues, jammanje, kultne filmske teme, glazbenu povijest i glasne, glasne gitare.

Ove godine bend je svirao u beogradskom SKC-u na Aprilskim susretima, Mikser Festivalu u lipnju, kao i na SPFF festivalu glazbenih dokumentaraca u Paklenici početkom kolovoza.

U Zagreb se vraćaju očitati nam dobru glazbenu lekciju jer, kako su primjetili naši mediji “Trese. Lupa. Udara.” je čista subverzija baš kao što je bio i novi val. Prošli zagrebački koncert, krajem prosinca, ostao je u kolektivnoj svjesti publike kao jedno od najboljih gostovanja prošle zime.


Ulaznica na koncert u prodaji su po cijeni 50 kuna. Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn.

Prodajna mjesta: • Tvornica kulture (Ljudevita posavskog 1) • Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni