Vije-sti

Tattva se vraća sa singlom

Tattva se vraća sa singlom "Ritam nas ljulja"

Nakon 4 godine diskografske stanke Tattva se vraća sa singlom "Ritam nas ljulja".

Kako i sam naslov pjesme daje naslutiti: "pjesma je inspirirana uvijek zanimljivom temom plesa i zadovoljstva te vizijom zajedništva među ljudima." poručuju iz Tattve

Glazbu za najnoviji singl "Ritam nas ljulja" potpisuju svi nabrojeni članovi, a tekst je napisao Darko Šušovček. "Kroz pjesme šaljemo poruke ljubavi, mira, lepršavosti, sve ono pozitivno što glazba daje ljudima. Vjerujemo kako se plesom oslobađamo svih negativnih emocija i zaboravljamo na svakodnevne probleme, a to smo singlom "Ritam nas ljulja" željeli prenijeti svima" nadodaju iz Tattve.

Tattva je bend iz Osijeka koji djeluje već 18 godina. Glazbeni stil bi im se mogao okarakterizirati kao funky-rock s elementima etna i worlda. Započeli su kao akustičarski band, no dolaskom Mladena Čarapović u band, band svira na "struju".

Tattva iza sebe ima dva studijska albuma – Seven Years Ago (2007.) i Danas je taj dan (2011.), a singl "Ritam nas ljulja" najava je novog albuma benda.

Specifičnost benda je da pjeva na više jezika, odnosno na hrvatskom, engleskom te na dva indijska jezika - sanskrtu i bengali.

Postavu čine Tihana Bogdanović (vokal), Darko Šušovček (bas gitara), Marko Olujić (gitara), Mladen Čarapović (bubnjevi) i Damir Karakaš (gitara).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni