Vije-sti

Karizmatička future soul pjevačica Kovacs uskoro u Zagrebu

Karizmatička future soul pjevačica Kovacs uskoro u Zagrebu

Njezin posljednji album “Cheap Smell” s pravom se može smatrati jednim od najiskrenijih i najinspirativnijih future soul albuma desetljeća

Sharon Kovacs, nizozemska pjevačica obrijane glave i snažnog glasa dostojnog soul legendi, predstavlja pravi glazbeni fenomen. Pronašla je svoj put kroz brojne životne zaplete i bondovskom tango noir temom svog prvog EP izdanja “My Love” u trenutku je osvojila Europu. Debitantski album “Shades Of Black” doveo ju je na ljestvice 36 zemalja svijeta, a posljednji album “Cheap Smell” s pravom se može smatrati jednim od najiskrenijih i najinspirativnijih future soul albuma desetljeća.

Pisan bez zadrške i uljepšavanja, u isto vrijeme mračan i sjajan, album donosi niz ispovjedi o divljoj ljubavi i mreži nasilnih odnosa, hedonizmu i ovisnosti, te slijedi Sharonin emocionalni tobogan kroz koji je prolazila kroz posljednje godine – od gubitka glazbenih i romantičnih partnera do osnutka sastava Kovacs i novih početka u potporu producenta Liama ​​Howea.

Čitav album je putovanje u kojem sam morala naučiti  kako biti zadovoljna sobom i prihvatiti dijelove sebe koji možda nisu savršeni - priznaje Sharon Kovac, pjevačica sastava.

Glas, tekst, glazba, karizma, izgled – ona ima sve. Kovacs svoje pjesme piše iz dubine duše pa se lako s njima poistovjetiti, tim više kad je sve to umotano u odličnu glazbu i još bolju izvedbu uživo. Ova Nizozemka s berlinskom adresom u Zagrebu će koncertno predstaviti svoja dva albuma i nesumnjivo steći novu bazu vjernih obožavatelja.

Album karizmatične soul kantautorice pronađite u Dancing Bear dućanima i ne propustite jedinstveni glazbeni doživljaj u srijedu, 11. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni