Vije-sti

„Top Gun: Maverick (OST)“ – filmska euforija pojačana sjajnom glazbom!

„Top Gun: Maverick (OST)“ – filmska euforija pojačana sjajnom glazbom!

Jedan od najpoznatijih filmskih naslova svih vremena, dobio je svoj nastavak, a uz hvaljeni film dolazi i sjajno soundtrack izdanje - „Top Gun: Maverick“!

Među najočekivanijima ove godine, album filmske glazbe najavila je Lady Gaga singlom „Hold My Hand“, a brzo nakon toga veliku pažnju s istog izdanja privukao je i singl „I Ain't Worried“ u OneRepublic izvedbi. Cijeli album s originalnom glazbom iz filma dostupan je i na svim glazbenim platformama: https://topgunmaverick.lnk.to/Soundtrack

„Album nastavlja glazbeno naslijeđe originalnog „Top Gun“ filma iz 1986. godine. Presretni smo što su Lady Gaga i OneRepublic svojom umjetnošću dali poseban moderni doprinos ovom već legendarnom i voljenom sountracku“, komentirao je prilikom objave izdanja producent filma Jerry Bruckheimer.

Filmska euforija ne jenjava! Aktualni nastavak filma „Top Gun” iz 1986. godine donosi životnu priču poručnika Petea Mitchella (Tom Cruise) nakon više od trideset godina službe u mornarici, a prateći glazbeni album dodatno podiže uzbuđenje fanova kombinacijom klasika iz originalnog filma te djela posebno napisanih za nastavak ovog hit filma.

Ponovo se posebno ističe iznimno prepoznatljiva naslovna pjesma „Danger Zone”, koju i u originalnom izdanju izvodi Kenny Loggins, a zvijezda „Top Gun: Maverick“ nastavka, Miles Teller snimio je i živopisni „Great Balls of Fire“. Uz to, izdanje sadrži i originalne pjesme skladatelja filmske glazbe kao što su Lorne Balfe i Harold Faltermeyer, a svako vrijedi istaknuti i višestrukog dobitnika najprestižnije filmske nagrade, Hansa Zimmera te Oskarom nagrađenu Lady Gaga. Najavni singl filma, „Hold My Hand”, ujedno je označio Gagin povratak pisanju i produkciji filmske glazbe nakon impresivnog uspjeha soundtracka filma „A Star is Born” iz 2018. godine koji joj je donio Oscara, četiri Grammyja, BAFTA priznanje, Zlatni globus i Critics Choice nagradu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni