Intervju

Mr. Albino:

Mr. Albino: "Očekujte sirovu, necenzuriranu energiju!"

Uoči rođendanskog nastupa u Vintage Industrial Baru, Mr. Albino otkrio je što se trenutno događa unutar ovog zanimljivog benda i što večeras možete očekivati od njihovog nastupa.

Kako je Mr. Albino ovih dana?

Sviraj, uči, kljucaj, chillaj, sviraj, radi, snimaj, piši. Pa u krug.

                     

Novi album je u pripremi, kako biste ga svojim rjecima opisali?

Album je na pola puta. U naš sirov i prljav rock prizvuk uvodimo dosta sintetičkih zvukova te svakom novom pjesmom iznenadimo sami sebe aranžmanima. Kako će to kod publike proći valja vidjeti. Pokušavamo se igrati s nekim provjerenim, a i manje provjerenim kombinacijama!

 

Što vas inspirira ovih dana?  

Inspiracije nikad dosta! Samo je treba primijetiti. U međuljudskim odnosima, u svakoj interakciji leži nešto. Tema i motiva je uvijek dovoljno, naše pjesme nastaju kada je neka emocija aktualna i dovoljno nas obuzima da ju možemo naširoko raspisati.

 

U novom spotu ste koristili scene iz filma  F20 . kako je doslo do suradnje.

Da, spot za pjesmu „Seven Days Amongst Your Hair“ je čitav sastavljen od scena iz filma „F20“ iako je i riječ o svojevrsnom kolažu, ponosni smo što možemo reći kako nam je spot režirao Arsen Anton Ostojić. Do suradnje je došlo preko Filipa Mayera, bliskog prijatelja benda, koji glumi istoimenog Filipa u filmu. Ostojić je pri kraju snimanja tražio upravo mladi bend za  određene scene kada nas je  Filip preporučio. Tada smo imali samo neke demo snimke, ali je odlučeno da  ćemo biti dio priče.

 

Filmska glazba?

Naravno, ne mislimo da bi proces pisanja glazbe bio znatno drugačiji od dosadašnjeg. To je sigurno jedna od formi koja nas intenzivno zanima i kojoj se želimo više posvetit. Svaku scenu se može drugačije doživjeti i interpretirati uz različit sountrack pod njom.

 

Što  pripremate u Vintageu?

Za Vintage publika može očekivati sirovu, necenzuriranu energiju po kojoj smo poznati i naravno čuti nove pjesme s nadolazećeg albuma.