Vije-sti

The Rolling Stones, Lady Gaga, Stevie Wonder - nova suradnja!

The Rolling Stones, Lady Gaga, Stevie Wonder - nova suradnja!

Nakon što se početkom rujna zakotrljala vijest o novom albumu, The Rolling Stones su danas (28. rujna) glasno predstavili najnoviji singl „Sweet Sounds Of Heaven“ !

Pjesmu na kojoj gostuju Lady Gaga i Stevie Wonder možete poslušati OVDJE: https://therollingstones.lnk.to/SweetSoundsOfHeavenPR

Sweet Sounds of Heaven“ , pjesma koja kao i hitovi  „You Can't Always Get What You Want“ i „Shine A Light“ – posuđuje elemente iz gospel glazbe, nastala je sasvim spontano. Jagger je bio u svom londonskom domu jednog sunčanog poslijepodneva, lišće je šuštalo, vjetar je puhao, a glazbenik je doživio trenutak inspiracije koji ga je odveo do klavira.

Singl je snimljen u losanđeleskom Henson Recording studiju, londonskom Metropolis studiju, te u studiju na Bahamima, a napisali su ga Mick Jagger i Keith Richards. Tijekom studijskih seansi u Los Angelesu, The Rolling Stones pozvali su Stevieja Wondera i Lady Gagu da rade zajedno – rezultat ove čarobne formule je pjesma koja je danas ugledala svjetlo dana.

I Lady Gaga i Stevie Wonder već su nastupali s The Rolling Stonesima: Lady Gaga pridružila im se na pozornici u sklopu turneje 50 & Counting 2012, te je njihova zajednička izvedba pjesme „Gimme Shelter“ na kraju objavljena na albumu „GRRR Live!“. Stevie Wonder pridružio se Stonesima na njihovoj američkoj turneji 1972. tijekom koje su redovito zajedno izvodili medley pjesama „Satisfaction“ i „Uptight (Everything’s Alright)“.

Podsjetimo; bend je pred nekoliko tjedana najavio iznimno iščekivani novi album naziva „Hackney Diamonds“ koji stiže već 20. listopada! Uzbudljive vijesti Mick, Keith i Ronnie otkrili su na medijskoj konferenciji održanoj 6. rujna u povijesnom Hackney Empireu, koji je već gotovo 125 godina jedan od epicentara londonske umjetnosti. Ovaj posebno organizirani događaj vodila je američka TV zvijezda Jimmy Fallon, a prijenos se mogao pratiti uživo diljem svijeta putem službenog YouTube kanala.

PREDNARUDŽBE SU MOGUĆE OVDJE: https://rollingstones.lnk.to/HackneyDiamonds

Paralelno s otkrivanjem vijesti o albumu, The Rolling Stones su otkrili i prvi singl s izdanja naslovljen „Angry“ – energični singl prati spot u režiji Francoisa Rousseleta, koji je dosad radio za Nike, Diesel, Pharrella Williamsa, ali i video za „Ride 'Em On Down“ s The Rolling Stones albuma „Blue & Lonesome“. U tom spotu (koji u ovom trenutku broji više od 17 milijuna pregleda) pojavljuje se glumica Sydney Sweeney, nominirana za Emmy te poznata po ulogama u poznatim naslovima kao što su „Bijeli lotos“ (The White Lotus), „Euforija“ (Euphoria) i „Sluškinjina priča“ (The Handmaid's Tale).

„Hackney Diamonds“ obilježava prvu suradnju Stonesa (Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood) s njujorškim glazbenikom i producentom Andrewom Wattom kojem je 2021. godine pripalo Grammy priznanje za Producenta godine te je poznat po radu s glazbenim zvijezdama kao što su Post Malone, Iggy Pop i Elton John.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni