Vije-sti

Tool više nemaju ugovor s diskografskom kućom i žele snimiti EP tijekom izolacije

Tool više nemaju ugovor s diskografskom kućom i žele snimiti EP tijekom izolacije

Bend još uvijek ima na pauzi koncerte najavljene za 2020. godinu, ali izgledi da ih održe su sve manji.

Bubnjar Toola, Danny Carey, u intervjuu je otkrio da Tool više nisu pod ugovorom s diskografskom kućom. Slobodni Tool nada se da će za vrijeme izolacije zbog pandemije koronavirusa, uspjeti snimiti EP.

„Tool jamma, bili smo na svojevrsnoj pauzi, ništa se nije događalo, ali mislim da je vrijeme. Stalno smo se nadali da ćemo krenuti na turneju pa nam je stav bio: 'Uživajmo dok traje', ali sada je izgledno da će ovako izgledati ostatak godine pa mislim da je vrijeme da počnemo funkcionirati, barem izbaciti EP ili tako nešto. EP nismo objavili od našeg prvog izdanja i bilo bi lijepo to ponoviti. Više nemamo ugovor s diskografskom kućom, samostalni smo i možemo objaviti što želimo kada god to želimo.“, izjavio je Carey u razgovoru s cEvinom Keyjem iz benda Skinny Puppy.

Ove godine Tool je trebao biti na intenzivnoj turneji nakon prošlogodišnjeg izlaska albuma „Fear Inoculum“, no kao i ostale, pandemija koronavirusa u tome ih je onemogućila. Bend i dalje na čekanju drži datume najavljene za studeni i prosinac, ali izgledi za njihovim održavanjem se su manji.

„Na pauzi su nam termini za studeni i prosinac, ali teško da ćemo ih uspjeti održati. Trenutno smo na milost ili nemilost NBA-a i NHL-a. Ako se njihove utakmice održe, krećemo na turneju, to su gotovo identični prostori održavanja.“, otkrio je Carey.

Puni razgovor možete poslušati u nastavku.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni