Vije-sti

Mykki Blanco, Stevie Whisper, PV$$Y-A$$ NłIGGAZ  (30.4) @ Močvara

Mykki Blanco, Stevie Whisper, PV$$Y-A$$ NłIGGAZ (30.4) @ Močvara

Mykki Blanco

Živa muzika predstavlja: Mykki Blanco, Stevie Whisper, PV$$Y-A$$ NłIGGAZ

MYKKI BLANCO (SAD) http://soundcloud.com/mykkiblanco http://mykkiblancoworld.com Pravim imenom Michael Quattlebaum Jr., Mykki Blanco je tinejdžerska reperica u tijelu odraslog muškarca, pjesnik, hip-hop glazbenik i, prije svega, vrsni performer. On/a je sve to (via Freddie Prinze Jr). S glazbenim izričajem koji je nadahnut možda prije riot grrrl negoli hip-hop tradicijom, Quattlebaumova punk reperica jedna je od najzanimljivijih pojava u modernoj underground glazbi, i vjerojatno jedina izvođačica koja kao uzore može navesti i GG Allina i Beyoncé. Mykki Blanco najčešće trpaju u koš s izvođačima poput Zebra Katz, Le1f i još nekima kojima je vjerojatno dozlogrdilo da ih se označava "queer rap" etiketom, no hajde, spomenut ćemo je, zlu ne trebalo. Iza nje/ga je, među ostalim, nekoliko EP-jeva i mixtapeova, suradnje s nekima od trenutno najvrućih producenata i izvođača (Brenmar, Gatekeeper, Autre Ne Veut itd.), nastupi na gotovo svim važnim europskim glazbenim festivalima, te *drum roll* mjesto predgrupe na američkoj turneji moćnih Death Grips. Ovo posljednje vjerojatno dosta govori o intenzitetu nastupa koji nas očekuje!

STEVIE WHISPER (Srbija) http://www.mixcloud.com/StevieWhisper http://soundcloud.com/steviewhisper http://stefanunkovic.com/ Stevie Whisper aka Stefan Unkovic je DJ, glazbenik, promotor i vizualni umjetnik iz Beograda. Član je Mystic Stylez kolektiva, osnivač SuperSizeShe etikete i rezident Drugstorea, jednog od trenutno najinteresantnijih underground klubova u ovom dijelu Europe. Njegovi nastupi variraju između super-eklektičnih mikseva različitih aktualnih žanrova nezavisne muzike i suhih, mračnih straightforward techno setova, ovisno o prigodi. U posljednjih nekoliko godina nastupao je na festivalima Exit i Mikser, vrtio s Teengirl Fantasy, Jamesom Ferrarom, Molly Nilsson, te kao promotor surađivao s preko 50 izvođača sa svih strana svijeta.

PV$$Y-A$$ NłIGGAZ (Zagreb) http://nemamo-webiste.com Lokalna random-core hip-hop partij atrakcija koja nikako da vam dosadi. Ili? Štrudlasti duo će se pokušati snaći u novoj situaciji na velikoj ekskurziji izvan kluba u kojem je tulum začet, s gostom koji se na neku foru iz setova materijalizirao u stvarnost.

Upad u pretprodaji: 50 KN @ Rockmark, Berislavićeva 13.; na dan koncerta na blagajni kluba: 65 KN

Ulaz u 21h, početak u 22h

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni