Vije-sti

The Answer i novi #ZagrebAtDawn video -

The Answer i novi #ZagrebAtDawn video - "Fields Of Gold"

The Answer! nastavlja svoj projekt #ZagrebAtDawn (#ZagrebUZoru) koji je zamišljen kao glazbena razglednica Zagreba kojom se predstavlja glavni grad kroz sva 4 godišnja doba. Nakon što su izdali proljetnu i ljetnu verziju, došlo je vrijeme i za jesensko izdanje na kojemu su se The Answer!-u pridružili i pjevačice Nikolina Fistrić (MARKIZ) i Helena Hunčaga, te bubnjar i perkusionist Marin Gregov.

"Važno je napomenuti da je cijeli projekt nastao u suradnji sa dragim prijateljem Dujom Milišom koji potpisuje režiju i snimanje videa, a bez njega #ZagrebAtDawn-a ne bi ni bilo pošto je on glavni krivac što smo se u proljeće i budili da uhvatimo zoru. Na kraju je, nekako spontano, došlo do ideje da to ponovimo u svakom godišnjem dobu." - Mihael Kvorka, pjevač The Answer!-a

Ovoga puta su se odlučili za obradu Stingovog bezvremenskog hita "Fields of gold" koji su, tipično za The Answer!, potpuno obradili na svoj način. Za lokaciju su odabrali livadu Cmrok i paviljon u Nazorovoj ulici iz kojeg se pruža pogled na Tuškanačku šumu, a vrijeme ih je poslužilo te se u video uratku osjeća ugođaj jeseni u svakome kadru. Do sada su, u sklopu #ZagrebAtDawn-a, već obradili pjesmu "Wicked Game" Chris Isaaka za proljetno izdanje, dok su za ljetni video odabrali autorsku skladbu pod nazivom "Good day".

Kako biraju pjesme i što im više odgovara, obrade ili autorske, objasnio je Robert Domitrović, bubnjar benda:

"Nema tu nekakvog velikog plana niti kriterija koje pjesme moraju ispuniti. Čak nam nije ni bitno jesu li to hitovi, stare ili nove pjesme, već nam je najvažnije da nas inspirira i da nam paše u naše poimanje godišnjeg doba za koje snimamo. To je jednostavno stvar 'feelinga'. Što se obrada i autorskih pjesama tiče, normalno je da su nam naše pjesme prirasle srcu, to je dio nas i volimo ih svirati, ali to ne znači da ne uživamo u izazovu koji nam pružaju obrade. Glazba je univerzalna tako da su tu i podjele nebitne, najbitnije da osjećamo da ta glazba leži uz ono što osjećamo."

The Answer!-u ne nedostaje autorskih izdanja, pogotovo ako uzmemo u obzir njihov aktualni singl "Nikad" koji su izdali ovo ljeto, a na kojem im se kao gošća pojavila i Vanda Winter, poznata glumica i pjevačica.

Što se engleskih verzija njihovih pjesama tiče, pjesme "If I Had U" i "Where Is Our Love" našle su svoje mjesto na preko 300 radio stanica diljem svijeta (SAD, UK, Zapadna Europa, Južna Amerika...), a mogu se čuti i na domaćim radijima iako tu prevladavaju hrvatske inačice "Nikad", "Ako sam sam" i "Zašto". The Answer! je također bio izabran za bend mjeseca na Wilder1Radio (USA) i jedan od Top 30 indie bendova po odabiru Coast 2 Coast Magazine-a u 2014.g, a "If I Had U" je proglašena pjesmom godine na Smacktongue radiju (USA).  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni