Vije-sti

The A! ima novi singl i video -

The A! ima novi singl i video - "Never"

The A! je predstavio spot za englesku verziju pjesme "Nikad" koji su snimili sa Vandom Winter, pod imenom "Never". Engleska inačica je popratila izdanje američkog albuma grupe pod imenom "Made Of Questions", a najavljuje i The A!-ov hrvatski album koji izlazi za mjesec dana.

The A! je i ovog puta imao gošću, pjevačicu Dajanu Vladičić koja se pod umjetničkim imenom Daya Nalli pridružila dečkima u stvaranju ove pjesme, a inače nastupa pod raznim imenima u projektima soul, funk, blues,jazz utjecaja, a kako sama kaže, najviše voli kubansku glazbu.

Sam video uradatk pjesme "Never", kao i hrvatske inačice "Nikad", snimljen je pod redateljskom palicom Filipa Dizdara, poznatog mladog redatelja, snimatelja i pjevača.

Spot je sniman na više zagrebačkih lokacija, među ostalim i u klubovima Metropolis i Vinyl.

Bend The A! surađuje sa svjetski poznatim promotorom i menadžerom Stevenom Machatom koji je zbog njih dođao u Hrvatsku krajem veljače da bi potpisali ugovor za izdanje albuma prvijenca u SAD-u  pod okriljem diskografske kuće H.I.T., a tom prilikom su održali i veoma uspješnu live promociju aktualnog engleskog singla u zagrebačkom klubu Johann Frank na kojoj je prisustvovalo preko 500 fanova benda.

Spot za hrvatsku inačicu "Nikad" sa Vandom Winter možete pogledati ovdje.

The A!-u je ovo treći dvostruki dvojezični singl, a takav će biti i čitav album na kojem će se nalaziti hrvatske i engleske inačice pjesama. Prvi singl "Ako sam sam" / "If I Had U" I drugi "Zašto" / "Where is our love" dobili su nasljednika kojim najavljuju hrvatsko izdanje albuma pod imenom "Stereo" na kojeg nećemo još dugo čekati. Naime, The A! gaa planira prezentirati publici za mjesec dana.

Osim  službenih izdanja pjesama, The A! je aktivan i na klupskoj sceni, a na prošlogodišnjem natjecanju HR Demo klub-a su osvojili drugo mjesto te su nagrađeni nagradom "Moj Prvi Music Pub" Zlatka Turkalja kao najbolji mladi bend 2015.g.

Uz rad na autorskim uratcima, The A! je pokrenuo i još dva projekta: #ZagrebAtDawn kojim su prezentirali skrivene ljepote Zagreba nizom videa zore kroz sva četiri godišnja doba, te "Neo Sessions" koji je zamišljen kao platforma za promociju mladih izvođača.

Nedavno su dovršili i posljednji, zimski video projekta #ZagrebAtDawn u kojemu su obradili hit "Wake Me Up" kojeg izvode Aloe Blacc i Avicii, a za lokaciju su odabrali Sljeme.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni