Vije-sti

The A! obradio pjesmu

The A! obradio pjesmu "Wake Me Up" u novom izdanju #ZagrebAtDawn

The A! je dovršio posljednji, zimski video projekt #ZagrebAtDawn na kojemu je bend, uz pomoć snimatelja i redatelja Duje Miliše, radio posljednjih godinu dana.

Projekt je nastao u svrhu prezentacije ljepota Zagreba kroz sva četiri godišnja doba, a sve je započelo prošle godine na 921. rođendan Grada Zagreba, kada je snimljen prvi video u kojem je The A! obradio pjesmu "Wicked game", Chrisa Isaaka. Kako je počelo, tako i završilo, te su dečki prvi dan proljeća označili kao dan izdavanja posljednjeg, zimskog videa kojim su doveli projekt do kraja.

Ovoga puta su se odlučili za obradu hita "Wake Me Up" kojeg originalno izvode Avicii i Aloe Blacc, a za lokaciju su odabrali Sljeme na kojem su se, kako sami kažu, "baš zimski smrznuli", no maglovita zora nije ih odvratilo od nauma i realizacije iako su se morali prilagoditi vjetru i hladnoći što im je, kako i sami kažu, "bio posve novi izazov".

Kao i do sada, u ovome izdanju #ZagrebAtDawna će, osim domaće publike, moći uživati i u inozemstvu, budući da je The A! potpisao ugovor i izdao englesku verziju albuma u SAD-u, a zastupa ih Steven Machat, poznati menadžer i promotor koji je, među ostalim, zastupao i Peter Gabriela, Phil Collinsa, Snoop Dogga i Ozzy Osbournea.

Debitantski album će, ako što je i do sada bio slučaj sa singlovima, imati dvostruko izdanje, a englesko je izdanje, "Made Of Questions", već dostupno u prodaji.

"Upravo dovršavamo zadnje pjesme te se nadamo da će se naći na policama i internetu za otprilike mjesec dana" – prenio nam je Mihael Kvorka, pjevač benda, a zeleno svjetlo i pohvale su dobili i od svog američkog menadžera Stevena Machata koji ih je nedavno posjetio u Zagrebu te prisustvovao promociji singla "Never". U svrhu izdavanja albuma, bend je promijenio i ime ili nije?

"I dalje se isto zovemo samo smo malo skratili. Pišemo se The A!, no i dalje se čita THE ANSWER!, a to smo morali napraviti kako ne bi došlo do problema i nejasnoća vezanih uz naš engleski album koji se izdaje na svjetskom tržištu gdje ima dosta The Answera." – uz smijeh nam je objasnio Robert Domitrović, bubnjar benda.

The A! je projekt #ZagrebAtDawn započeo u proljeće 2015., a do sada se o njemu čulo i velikom broju zemalja Europe kao i u SAD-u, dok se engleske verzije njihovih pjesama vrte na preko 300 radio stanica diljem svijeta (SAD, UK, Zapadna Europa, Južna Amerika, Izrael...).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni