Vije-sti

Teen Daze za Valentinovo u Tvornici

Teen Daze za Valentinovo u Tvornici

Valentinovo u zagrebačkoj Tvornici, u nedjelju 14. veljače 2016., dovodi Teen Dazea, jednog on najperspektivnijih mladih glazbenika i producenata. Rad ovog Kanađanina već je opetovano priznat kroz poznati Majestic Casual kanal koji je kao audio-vizualna platforma zadužen za otkrivanje novih indie, soul, r’n’b i sličnih zvukova. Njegove sanjive i melodične pjesme bit će savršena zvučna kulisa za Valentinovo.

Teen Daze, iza kojeg se krije Jamison iz Kanade, s 24 godine objavio je EP "Four More Years", a njegov debitantski uradak kućnih sanjivih snimaka označio je 2010. godinu kao početak nečeg novog. Dvije godine kasnije život ovog mladića se promijenio pod utjecajem obiteljskih događaja, propalih veza i odvojenosti od svijeta, a Teen Daze se sa svim problemima nosio kroz stalni rad na izdanjima. U narednih nekoliko godina popunio je svoju diskografiju s futurističkim i utopističkim "All Of Us, Together", pronašao utočiste kroz "The Inner Mansions" ili pak prigrlio svoju izoliranost kroz uradak "Glacier". Baš kao pravi umjetnik, Teen Daze se kroz svoj rad nosio s raznim životnim situacijama.

Iako ponosan na svoj rad, Teen Daze je prekinuo ciklus kućne produkcije kako se približavalo vrijeme za novu ploču. Tih nekoliko koraka ključnih da izađe iz dvoje sigurne zone i podijeli svoj rad s drugima označilo je veliku prekretnicu. S preko 30 demo izdanja, Teen Daze se priključio jednom od svojih glazbenih uzora Johnu Vandersliceu u njegovom analognom studiju Tiny Telephone u San Franciscu. Nove tehničke mogućnosti snimanja, kao i rad s Vandersliceom i producentom Simonom Bridgefootom, donijela je novo samopouzdanje.

Rezultat je "Morning World", album koji kroz jedanaest pjesama pokazuje uravnoteženost, ranjivost i iskrenost, te je jedan od najpotpunijih albuma iz radinosti Teen Dazea koji na uratku portretira obiteljsku sliku, božanstveni vrt i mjesto bez patnje. Vokali su hrabro u fokusu, okruženi žičanim instrumentima, pianom, gitarom i perkusijama, a njegovo stvaralaštvo po prvi puta ima mjesta za više od jedne osobe.

U Hrvatsku dolazi u sklopu velike europske turneje koja uključuje nastupe u Latviji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji, Engleskoj Francuskoj, Italiji, Češkoj. Teen Dazea premijerno gledamo u zagrebačkoj Tvornici kulture na Valentinovo 14. veljače.

Ulaznice
Ulaznice su u prodaji po 30 kuna do 25. prosinca, 45 kuna nakon toga, a na dan koncerta ulaznice će koštati 60 kuna.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
Organizator koncerta je YEM.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni