Nag-radne

Osvoji upad za Valentinovo koncert - Teen Daze i Side Project u Tvornici

Osvoji upad za Valentinovo koncert - Teen Daze i Side Project u Tvornici

Valentinovo u zagrebačkoj Tvornici, u nedjelju 14. veljače 2016., dovodi Teen Dazea, a mi jednoj osobi dijelimo dva upada, tako da može i bolju polovicu voditi na koncert.

Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je: "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "teen daze" uz vaše puno ime i prezime. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno! Nagradna traje do subote, 13.veljače u 20 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike i javiti im. Sretno!

Laura Đurinić osvojila je upad na koncert.

Teen Daze jedan je od najperspektivnijih mladih glazbenika i producenata. Rad ovog Kanađanina već je opetovano priznat kroz poznati Majestic Casual kanal koji je kao audio-vizualna platforma zadužen za otkrivanje novih indie, soul, r’n’b i sličnih zvukova. Njegove sanjive i melodične pjesme bit će savršena zvučna kulisa za Valentinovo.

Teen Daze, iza kojeg se krije Jamison iz Kanade, s 24 godine objavio je EP "Four More Years", a njegov debitantski uradak kućnih sanjivih snimaka označio je 2010. godinu kao početak nečeg novog. Dvije godine kasnije život ovog mladića se promijenio pod utjecajem obiteljskih događaja, propalih veza i odvojenosti od svijeta, a Teen Daze se sa svim problemima nosio kroz stalni rad na izdanjima. U narednih nekoliko godina popunio je svoju diskografiju s futurističkim i utopističkim "All Of Us, Together", pronašao utočiste kroz "The Inner Mansions" ili pak prigrlio svoju izoliranost kroz uradak "Glacier". Baš kao pravi umjetnik, Teen Daze se kroz svoj rad nosio s raznim životnim situacijama.

Iako ponosan na svoj rad, Teen Daze je prekinuo ciklus kućne produkcije kako se približavalo vrijeme za novu ploču. Tih nekoliko koraka ključnih da izađe iz dvoje sigurne zone i podijeli svoj rad s drugima označilo je veliku prekretnicu. S preko 30 demo izdanja, Teen Daze se priključio jednom od svojih glazbenih uzora Johnu Vandersliceu u njegovom analognom studiju Tiny Telephone u San Franciscu. Nove tehničke mogućnosti snimanja, kao i rad s Vandersliceom i producentom Simonom Bridgefootom, donijela je novo samopouzdanje.

Rezultat je "Morning World", album koji kroz jedanaest pjesama pokazuje uravnoteženost, ranjivost i iskrenost, te je jedan od najpotpunijih albuma iz radinosti Teen Dazea koji na uratku portretira obiteljsku sliku, božanstveni vrt i mjesto bez patnje. Vokali su hrabro u fokusu, okruženi žičanim instrumentima, pianom, gitarom i perkusijama, a njegovo stvaralaštvo po prvi puta ima mjesta za više od jedne osobe.

U Hrvatsku dolazi u sklopu velike europske turneje koja uključuje nastupe u Latviji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji, Engleskoj Francuskoj, Italiji, Češkoj. Teen Dazea premijerno gledamo u zagrebačkoj Tvornici kulture na Valentinovo 14. veljače.

Nakon uspješne promocije debitantskog albuma "Things Which No One Else Should Know About"Side Project se kao predgrupa vraća u mali pogon Tvornice Kulture. Ovog puta ćemo ih gledati u originalnom izdanju kao duo, gdje Luka i Anja predstavljaju svoj materijal u ponešto intimnijem aranžmanu. Za razliku od često akustične postave, ovaj put su pripremili kombinaciju synthisizera i električne gitare koje odlično zaokružuju njihov graveyard-pop potpis. Za Side Project sve je počelo s obradama bendova kao što su Depeche Mode, Muse i Texasa, a debitantski album "Things Which No One Else Should Know About" dobio je pohvale medija koji ga nazivaju jednom od najboljih debitantskih albuma. Bend je u konstantnom usponu, te će svakako odlično otvoriti indie Valentinovo u Tvornici.

Ulaznice
Ulaznice su u prodaji po 30 kuna do 25. prosinca, 45 kuna nakon toga, a na dan koncerta ulaznice će koštati 60 kuna.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
Organizator koncerta je YEM.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni