Vije-sti

 tam će svoju „refleksiju“ predstaviti uživo u Zagrebu

photo: tam, credit: Goran Popovski

tam će svoju „refleksiju“ predstaviti uživo u Zagrebu

Nakon što je regionalna pop zvijezda u usponu tam 25. veljače predstavila svoj EP „refleksija“, ovog tjedna obožavatelje u Hrvatskoj razveselila je najavom koncertnog gostovanja u sklopu kojeg će, uz već dobro poznate autorske pjesme, predstaviti i neke s aktualnog izdanja.

Talentirana kantautorica slovi za jednu od predvodnica nove generacije modernog popa, baš kao i glazbeni kolege i suradnici pocket palma s kojima će nastupiti 19. ožujka u Tvornici kulture.   

Tam i pocket palma koji će ju ugostiti na koncertu prijatelji su s glazbene scene već dugo, a prvu veću suradnju ostvarili su u pjesmi „usne uz rebra (nanana)“, jednim od vodećih singlova „refleksije“. Zanimljivost je da je na spomenutom singlu sudjelovao i Fantom koji će iste večeri s njima u Tvornici dijeliti pozornicu te je za očekivati kako će publika „usne uz rebra (nanana)“ imati priliku čuti  premijernu live izvedbu „u punom sastavu“.

Zajedno s „usne uz rebra (nanana)“ i aktualnim singlom „ne pričaj o nama“ novi EP glazbenice tam donosi ukupno pet pjesama koje, s njenim posebnim potpisom, spajaju moderan pop zvuk i tekstove s fragmentima osobne životne priče. Produkciju većine pjesama s izdanja potpisuje njezin dugogodišnji suradnik Mihajlo Đorović (Summer Deaths), a kako i naziv sugerira cjelokupno izdanje je refleksija autoričinih emocija -  iskrena ispovijest o odnosima, strasti i ovisnosti o ljubavi o čemu i sama otvoreno progovara:  

EP „refleksija“ je moje prvo duže izdanje kojim proširujem priču koju sam započela, kako glazbom, tako i samim tekstom. U svakoj pjesmi se nalaze drugačiji elementi utjecaja različitih žanrova, među kojima su pop s početka 2000-ih, house, R&B i afrički ritmovi. Ovim izdanjem osvrćem se na odnose prema drugima i sebi, na odgovornost i krajeve.

Od samog početka svoje suradnje s diskografskom kućom Universal Music, glazbenica tam se na regionalnoj glazbenoj sceni izdvojila svojim specifičnim stilom pisanja i interpretacije. Od značajnijih uspješnica vrijedi istaknuti singlove „brži od svega“, „infierno“ i „aj ćao“ koji su slušatelje upoznali s radom mlade umjetnice, te ljetni hit „Žad“ nastao u suradnji sa Zicer Inc. i koji je u kratkom roku zavladao društvenim mrežama. Sa željom da uvijek ostane dosljedna sebi, tam ne podliježe trendovima te se istovremeno trudi da svojoj publici uvijek pruži nešto svježe i uzbudljivo. Svakodnevno radi na novim projektima i svom umjetničkom razvoju, a prilike da svoju glazbu predstavi diljem regije posebno ju vesele.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni