Vije-sti

Mimi Mercedez i tam u jednoj od najzanimljivijih suradnji regionalne scene poručuju – „Živi više“

Mimi Mercedez i tam u jednoj od najzanimljivijih suradnji regionalne scene poručuju – „Živi više“

U jednoj od najzanimljivijih suradnji na regionalnoj glazbenoj sceni, u novom singlu „Viva Mais“ udružile su se rap i pop princeze Mimi Mercedez i tam! Iako ni same glazbenice jasno ne definiraju žanr nove pjesme, ona svakako pokreće i ritmom podsjeća na jedinstveni brazilski funk.

Dostupno na digitalnim glazbenim platformamahttps://mimimercedez.lnk.to/VivaMais

Iako je ovaj zvuk Mimi i tam odveo u relativno novom smjeru, poruka koju šalju je autentična, a njihova suradnja iz njih je izvukla ono najbolje.

Do Tamarine i moje suradnje je došlo spontano, pjesma je nastala iz autentičnog prijateljstva, što se nekako i osjeća. Žanr ne postoji, jedini cilj nam je bio da izađemo iz svoje zone komfora i da se zabavimo, a da usput i prenesemo poruku koja je objema od prevelike važnosti u ovom trenutku života. U tome nam je pomogla Tamarina ekipa Zicer Inc., kao i moja video ekipa - objašnjava Mimi Mercedez.

Mimi je otkrila i značenje samog naziva i motiva singla. „'Viva Mais' u doslovnom prijevodu znaci 'ŽIVI VIŠE', u čemu smo prije svega željele motivirati same sebe, pa onda svojim primjerom i druge. Baš za portugalski jezik smo se odlučile zbog nekih internih fora, koje možda naknadno otkrijemo ako se budemo tako osjećale.“

 

Da je poruka pjesme važna za obje, potvrđuje i tam, koja je u novi singl donijela pop prizvuk u nešto drugačijem izdanju nego do sada.

Suradnja s Mimi je nadmašila ovu pjesmu u životnom smislu i došla je u pravom trenutku s pravom energijom. Jako sam se zabavljala i uživala u cijelom procesu i nadam se da ćemo uspjeti prenijeti bar dio te poletnosti na druge ljude. Osim što mi se ispunila želja za suradnju s jednim od najutjecajnijih i najautentičnijih autora scene, u procesu sam naučila i dobila puno na svim područjima - priča tam.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni