Vije-sti

Legendarni Kojoti na nadolazećoj Brijačnici!

Legendarni Kojoti na nadolazećoj Brijačnici!

Nakon punih 16 godina, legendarni Kojoti ponovno će se ujediniti i nastupiti pred zagrebačkom publikom u sklopu festivala Brijačnica, 28.01. 2017. godine

Kojoti, jedina poznata rock 'n' roll grupa s ovih prostora koja nikada nije napravila povratničku turneju, početkom sljedeće godine stat će pred publiku festivala Brijačnica i odvesti je u svemir čvrstog, masnim rifovima nabijenog rock 'n' rolla, na koji se skakalo 90-ih godina i koji je bend vinuo u sam vrh tadašnje rock scene.

Zidovi Boćarskog doma tresti će se na krilima hitova poput „Sto milja daleko od nje“, „Halucinacija“, „Razuzdan i lud“, „Hodala je pola metra iznad zemlje“, „Trese, lupa, udara“ i „Izgubljen u svemiru". 

Kojoti, koji spadaju među nositelje Fiju-briju generacije iz druge polovice 90-ih, osnovani su 1992. godine, a utemeljio ih je Davor Viduka. Bend Kojoti će nastupati u svojoj najjačoj postavi: Davor Viduka (gitara), Alen Marin (vokal), Vanja Marin (bas), Bobo Gruičić (bubanj), a pridružit će im se i gosti iznenađenja. Bend je u svojoj karijeri objavio tri studijska albuma za Dancing Bear: „Kojoti" (1995.), „Halucinacija" (1996.) i „Sex Disko Kung Fu" (1998.). Prestali su sa radom 2000. godine. 

Osim Kojota, drugi dan Brijačnice uveličat će Jonathan, Mašinko, Discohernia te Oružjem protiv otmičara, a festival će u prosincu zaključiti lineup jednim od najvećih rock bendova u regiji.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni