Vije-sti

Spleen G -

Spleen G - "Limunska kiselina"

Nakon što su samostalno snimili i izdali svoj prvi album "Aquarium Giraffe", zagrebački jazz/funk/hip-hop bend Spleen G izbacio je treći singl pod imenom “Limunska kiselina”, a singl je popraćen s odličnim animiranim spotom.

“Limunskom kiselinom” predstavili se publici prije dvije godine u obliku demo uratka, a kraća verzija pjesme dobila je animirani spot kojeg potpisuje Bruno Rođak, mladi umjetnik zaslužan za njihov identitet. U spotu Bruno crta ono što najviše voli, a to su super junaci iz stripova i crtića.

Spleen G trudi se spotom, kako i glazbom koja odiše groovy ritmovima i vibrantnom atmosferom, motivirati i razveseliti ljude. Njihov stav govori da samo treba živjeti i uživati u onome što radiš, da za to nije potreban neki viši cilj i da je to samo po sebi dovoljno. Bend se bavi onime što mu najbolje ide, a to je sviranje koje god vrste glazbe u kojem god trenutku im ona paše.

Singl je snimljen u A Kaj Studiju, a mix i mastering potpisuje Branko Puceković.

Spot je premijerno prikazan u zagrebačkom Vinylu te je popraćen odličnim koncertom dok je debitantski album moguće poslušati na njihovom Bandcamp profilu.

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni