Vije-sti

"Southern Blood" - posthumni album Gregga Allmana

„Southern Blood“, posthumno je izdanje Gregga Allmana, glazbenog velikana koji je istinski oblikovao rock žanr u posljednja četiri desetljeća, a koji nas je napustio krajem svibnja u 70. godini života.

Gregg Allman ovo je izdanje snimao tijekom 2016. godine, uz pomoć producenta Dona Wasa te bliskog prijatelja i menadžera Michaela Lehmana, svjestan kako je riječ o njegovom glazbenom oproštaju. Prema riječima producenta Dona Wasa, pjesme su birane vrlo pomno, kako bi predstavljale emotivnu kolekciju djela koja su napisali njegovi prijatelji i omiljeni umjetnici; „Once I Was“ Tima Buckleya, „Black Muddy River“ Grateful Deada...a uključena je i njegova potpuno nova pjesma, „My Only True Friend“.
 
Bez obzira što je u snimanju albuma sudjelovalo mnogo glazbenika, pjesme su zapravo istinski ogoljene i dolaze iz srca“, otkriva Don Was i nastavlja „Kao njegov producent, bio sam posvećen pomoći mu da vizija ovog albuma dospije i na finalne snimke. Gregg Allman je isprva bio moj glazbeni heroj, a kasnije smo postali i dobri prijatelji. Bio je drag i skroman čovjek velikog srca, i bila mi je ogromna čast pomoći mu u stvaranju ove glazbene vizije i njegovog iskrenog oproštaja.
 
„Southern Blood“ - popis pjesama:

My Only True Friend
Once I Was
Going Going Gone
Black Muddy River
I Love The Life I Live
Willin’
Blind Bats And Swamp Rats
Out Of Left Field
Love Like Kerosene
Song For Adam

 

Album „Southern Blood“ hrvatskoj je publici dostupan putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih servisa: https://umhr.lnk.to/GAsouthernblood

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni