Vije-sti

ERIC, kantautor o kojem će se pričati, predstavlja blagdansku pjesmu „Najljepši dar (Božićna)“

ERIC, kantautor o kojem će se pričati, predstavlja blagdansku pjesmu „Najljepši dar (Božićna)“

ERIC, dvadesetogodišnji vokalist, kantautor, instrumentalist i producent, predstavlja autorsku blagdansku pjesmu „Najljepši dar (Božićna)“, koju uz njega supotpisuju Laura Mjeda, Tomislav Horvatinović i Dalibor Grubačević

Božićni singl svestranog glazbenika ujedno je i najava suradnje s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska: https://ericmusic.lnk.to/NajljepsiDar

Razmišljajući o ovogodišnjim blagdanima, s gitarom u ruci i ugođajem mirisa cimeta, bila mi je želja u svačiji dom dovesti dašak vedrine i božićnog duha. Nešto modernijim aranžmanom swinga postigao sam savršen ambijent. S obzirom na ova čudna vremena u kojima se nalazimo, inspiracija za tekst bila je prirodna. Stih 'ako tebe nema, sve je uzalud' savršeno ocrtava ono što svakome želimo za božićne blagdane, da ih provede u blizini svojih najdražih ─ izjavio je kantautor.

ERIC je imao veliku ulogu u kreiranju pjesme; zajedno s vokalnom izvedbom, odsvirao je većinu instrumenata, a bio je odgovoran i za produkciju i glazbu. Uz njega, tekst supotpisuju Laura Mjeda i Tomislav Horvatinović, zadužen i za dio aranžmana. Instrumentalnom djelu doprinio je i Dalibor Grubačević, zaslužan za puhačku dionicu koju su iznijeli Sara Oškera (saksofon), Dino Jakšić (trombon) i Tomislav Bedenik (truba), dok je bubnjeve odsvirao Benjamin Fabić. Filip Vidović (Matterhon music) zaslužan je za miks, a pjesmu je masterirao Mischa Janisch (Sunshine mastering).

Singl „Najljepši dar (Božićna)“ svoju će englesku verziju naziva „Best Present (This Christmas)“ dobiti 20. studenog, a publika će u narednom razdoblju moći očekivati vijesti o ERICOVOM prvom studijskom albumu, koji glazbenik intenzivno dovršava i koji će biti predstavljen već u prvim mjesecima 2021. godine.

ERIC je svoj glazbeni put započeo kao gitarist klasične glazbe, za što je dobio brojna priznanja u obliku nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. U ranoj dobi krenuo je s istraživanjem moderne pop glazbe, upravo je taj žanr utjecao na njegove pjesme i aranžmane. Uz gitaru, svira bas i klavir, a radi i na usavršavanju vještina kao glazbeni producent.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni