Vije-sti

Bistro na rubu šume: Svemir & U pol 9 kod Sabe (6.6.) @ Klub.

Bistro na rubu šume: Svemir & U pol 9 kod Sabe (6.6.) @ Klub.

bistro-svemir (1)

Završna večer ciklusa za „Bistro na rubu šume“ bit će cijela u duhu proslava i obljetnica – dok je za cure (i momka) iz „U pol 9 kod Sabe“ to prilika da obilježe točno pet godina svirke, i članovi Svemira imati će razloga za proslavu – i to čak dva. Koncert je u petak 6. lipnja, a upad je 20 kuna.

Svemir - Ovoga lipnja navršava se točno dvije godine od kada su izbacili svoj prvi singl „Ne sjećam se kiše“ i tako se predstavili široj publici. Nakon odlično primljene pjesme koja je i danas rado slušana, te godine uslijedio je i prvi, jednako dobro ocijenjeni album, a sada, dvije godine kasnije, u jeku su priprema za izlazak drugog albuma i kao najava istog upravo ovih dana izbacuju singl „Ljubit se na kiši“.

U pol 9 kod Sabe - U pol' 9 kod Sabe nastupom u sklopu ciklusa „Bistro na rubu šume“ u Klubu, proslaviti će točno 5 godina svirke!

Bend koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog/lezbijskog odlučio je načeti neke na domaćoj glazbenoj sceni do sada neispričane priče.

Duhovite i melodiozne songove, žanrovski određene na raskrižju indie popa i cabareta, pišu „kormilarka“ benda - klavijaturistica Ana i pjevačica Martina. Na ostalim instrumentima su: Goran (gitara i ukulele), Nataša (bas) i Zrinka (bubnjevi). Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije, odbijaju se cenzurirati ili biti „neutralne“.

U Klubu će im se pridružiti Lora (Kimiko) na basu, pošto je njihova basistica Nataša na poslovnom putu. Ovom joj prigodom šalju pozdrave* i neka se brzo vrati. U pol' 9 kod Sabe vas pozivaju da proslavite s njima 5 godina svirke.

Nakon Bistroa nastavljamo plesati uz posljednji Tanceraj i vratiti se doma s najkul uspomenom ikad, s polaroid fotkom :)

Ulaznice možete kupiti ili online preko sustava Entrio, na Entrio prodajnim mjestima ili na ulazu po cijeni od 20kn:

Tvornica Kulture, Šubićeva 2

Aquarius CD shop, Varšavska 13

Dirty Old Shop, Tratinska 18

FB event: http://on.fb.me/1hrvfju

http://www.subkulturnicentar.com.hr/

http://www.yem.hr/
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni