Vije-sti

Songkillersi spremaju spektakl ovu subotu u Boogaloou

Songkillersi spremaju spektakl ovu subotu u Boogaloou

Hrvatske funk legende Songkillers dolaze u subotu, 19. listopada u Boogaloo na svoj prvi solo nastup u ovom zagrebačkom klubu.Tom će prilikom odsvirati najveće hitove svoje vrlo bogate karijere

Klub se otvara u 21h, početak koncerta je oko 22h. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 70 kuna mogu se kupiti još samo u petak i to u klubu, Dirty Old Shopu, Rockmarku ili preko sustava Entrio, na dan će koštati 80 kuna.

"Jako se veselimo našem subotnjem nastupu u Boogaloou. Nadam se da ste i vi sretni što ćemo nakon podosta vremena ponovo nastupiti u Zagrebu. Dođite u što većem broju, neće vam biti žao jer smo pripremili puno toga zovu ovu priliku. Čeka vas nova postava benda. Dečki su vrh. Bit će super. Svirat ćemo i pjevati sve najpoznatije pjesme od naših početaka pa do novijih stvari. Vidimo se u subotu u Boogaloou, sigurno nećete požaliti!“ izjavio je Bane.

Spiritus movens i jedini stalni član Songkillersa Željko Banić Bane glazbenu je karijeru započeo početkom 80-ih u grupama „Pod Room Blues Band“ i „Zvijezde“, a početkom idućeg desetljeća okuplja se prva postava Songkillersa. Uskoro je započela višegodišnja suradnja s njihovim prijateljem Dinom Dvornikom kojem su postali prateći bend, a 1997. izdaju prvi samostalni album „Fleka“. Njihov vjerojatno najveći hit „Ni'ko kao ti“ te site godine pokorio je sve top ljestvice, uključujući i nikad prežaljeni Hit Depo. „Malo toga ostaje“, „Medena“, „Mislima“, „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena“,  „Dao sam ti sve“, „Egoist“, „Još se ne dam“, „Ljetna kiša“, „Sreća“, „Sve si uzela“, „Tako volim što te znam“, „Ti i ja“, „Dio mene“ samo su neki od hitova „Ubijača pjesme“, nadimka koji su između ostalih dobili i zbog živopisnih improvizacija tijekom nastupa na početku svoje karijere. Posljednjih nekoliko godina rad benda je obilježila vrlo uspješna suradnja s vokalom grupe Sane, Nikolom Marjanovićem.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni