Vije-sti

Sleepyheads: Koncertna promocija albuma u Tvornici

Sleepyheads: Koncertna promocija albuma u Tvornici

Sleepyheads, nova indie rock četvorka na domaćoj sceni, koncertno će predstaviti album prvijenac "The Swirling Thoughts Of…" u Tvornici kulture u četvrtak 1. listopada. Kao predgrupa nastupit će Mark Mrakovčić.

Mark je mladi kantautor iz Zagreba, pjevač i gitarist bivše skupine Scroll, a u Tvornicu dolazi u formaciji benda. Pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk kada se povezao s klavijaturistom Ivanom Vondračekom i bubnjarom tj. bratom Tonijem Mrakovčićem. Njihova glazba se stilski proteže od laganog folka do evil popa, a Markova skupina voli koketirati i s bluesom i elektronikom.

Sleepyheads, najbolje čuvana tajna domaćeg indieja, bend koji se kalio na pozornicama većine zagrebačkih klubova i pokojeg domaćeg festivala tijekom pet godina postojanja prikupili su zavidan broj sljedbenika.  Svoje iskustvo su sublimirali u sjajnom debiju "The Swirling Thoughts Of…" kojeg će predstaviti u Tvornici kulture 1. listopada. Bend utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih se voli gitaristička glazba devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali u osnovi su bubanj, bas, gitare i glas, indie rock koji je ponekad indie pop, ali više od svega rock and roll. Predstavljen singlom "Lost Myself", a zaredale su se i stvari "The Swirling Thoughts Of..." i "Sunday" za koju je snimljen spot, kao i odlična "We Could Go Out Partying". Album „The Swirling Thoughts Of…“ je već u kratkom roku dobio pohvale zbog svojih jednostavih tema i čistog zvuka, a kritika karakterizira album kao alternativni rock prepun zanimljivih melodija koji ponekad gazi u psohodeliju ili funk. Album „The Swirling Thoughts Of…“ sastoji se od 13 pjesama, a možete ga preslušati i skinuti na Bandcamp stranici benda.

Ulaznice:

Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kn dok će na dan koncerta cijena biti 30 kn.

Službena prodajna mjesta:

Tvornica kulture - Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop - Varšavska 1
Dirty Old Shop - Tratinska 18
Prodajna mjesta i www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni