Vije-sti

Scott Bradlee's Postmodern Jukebox u petak dovodi spektakl u Dom sportova

Scott Bradlee's Postmodern Jukebox u petak dovodi spektakl u Dom sportova

Već nakon tjedan dana od objave datuma koncerta dokazali su svoj status prave glazbene "must see" senzacije i u Hrvatskoj. Naime karte za koncert su naprosto "planule" pa je ovaj spektakl prebačen iz male u veliku dvoranu Doma sportova.

Postmodern Jukebox, stalno rastući kolektiv izvođača, kojih trenutno ima preko 70, u proteklih nekoliko godina imao je preko 500 milijuna pregleda na Youtubu, kao i dva milijuna pratitelja, nastupao je u emisiji "Good Morning America", bio u vrhu iTunes i Billboard top lista i izveo preko stotinu koncerata u prepunim dvoranama širom svijeta. Bradlee je izmjenio aranžman rock hita grupe Radiohead "Creep" i pretvorio ga u laganu baladu koja je imala preko 19.5 milijuna pregleda i proglašena je jednom od "9 najboljih viralnih obrada u 2015" od strane People magazina. Višestruka dobitnica nagrade Grammy, Lorde, oduševljena je "vintage" obradom njenog hit singla "Royals" koji je pregledan preko 15.9 milijuna puta.

Uspjeh ove grupe doneo im je i hvalospjeve u brojnim medijima, uključujući Mashable koji je napisao: "PMJ se bavi reinterpretacijom glazbe na predivne nove načine." Entertainment Weekly je napisao: "Scot Bradlle's Postmodern Jukebox grupa je poznata po tome što obrađuje moderne hit pjesme u retro stilu i pretvara ih u viralne uspjehe."

Bradlee, idejni tvorac ove grupe, pretvorio je PMJ u moćnu silu gradeći nevjerojatnu inicijativu iz naroda oko ove glazbene grupe. Grupa objavljuje novi spot svakog tjedna, a svaki je snimljen u opuštenom okruženju Bradleejeve dnevne sobe.
"Postavio sam prvi video 2009," prisjeća se Bradlee. "Bio sam siromašan i živio sam u Queensu. Nekoliko godina kasnije, skupili smo dva milijuna pratitelja, rasprodali nastupe širom četiri kontinenta i postali pravi primjer nevjerojatne grupe izvođača. Svaki od članova ekipe ima jedinstvene supermoći i ponosim se što sam sastavio najbolju kombinaciju sposobnosti i ličnosti i stvorio nevjerojatno iskustvo za naše fanove. Želimo da se osjete kao da proslavljaju Novu godinu uz Franka Sinatru ili da su na zabavi 1920-ih u stilu 'Velikog Gatsbya'. PMJ koncert je jedino mjesto gde sve to možete doživjeti, ali i mnogo više u samo jednoj noći."

Ne propustite priliku do pogledate Scott Bradlee's Postmodern Jukebox uživo, 31.03.2017. u maloj dvorani Doma Sportova.

Cijene karata kreću se od 190 kn za tribinu, 220 i 240 kn za parter te 450 i 900 kn za VIP ulaznice, a moguće ih je nabaviti putem servisa Ticketshop.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni