Vije-sti

Album

Album "Strange Beauty" Davor Doležal Quarteta na digitalnim platformama

U prvim danima nove godine opustite se uz odličan novi album Davor Doležal Quarteta "Strange beauty".

Album je zasad objavljen samo na digitalnim platformama, a siječnju će na tržište izaći i fizičko izdanje. Davor Doležal, gitarist, aranžer i producent započeo je rad na autorskom prvijencu još 2019. godine. Neopterećen žanrovskim podjelama pisao je pjesme koje odišu raznim glazbenim ugođajima i atmosferama. Zajedno s jakom postavom glazbenika: Nikola Šantek na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu te Mirsad Dalipi na bubnjevima naglasak je stavljen na kolektivnoj improvizaciji, međusobnom slušanju i uvažavanju ideja.

Na albumu "Strange Beauty" nalazi se osam skladbi, a u skladbi "Tune for Woody" poseban gost je Matija Dedić. Ovaj duet snimljen je u studiju Dade Marinkovića u Zagrebu dok su ostale snimljene u live sessionima u Štala Recordingsu u Sloveniji. Ton majstori su Dado Marinković, Uroš Bon i Rok Lopatić, a mix, master i produkciju potpisuju Goran Kovačić i Davor Doležal. Zanimljiva naslovnica ovog albuma djelo je akademskog slikara Danijela Drakulića.

Davor Doležal više je od dvadeset godina prisutan na glazbenoj sceni. Prve nastupe odradio je u kultnom "B.P. klubu" početkom 2000. godine. Godine 2012. osniva kvartet "4in3+1" s kojim dobiva Porina u kategoriji "Najbolja jazz skladba" 2016. godine. Davor Doležal surađivao je s velikim brojem glazbenika, a od 2014. do 2018. godine bio je i član pratećeg benda Josipe Lisac. 

Album poslušajte na link: https://ampl.ink/2Y8ep

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni