Vije-sti

Rolin Humes diljem Hrvatske organiziraju dobrotvorne koncerte za mlade

Rolin Humes diljem Hrvatske organiziraju dobrotvorne koncerte za mlade

Rolin Humes organizira niz koncerata diljem Hrvatske u cilju prikupljanja sredstava za mlade ljude u pokretanju vlastitog poduzetništva, a prva postaja ove dobrotvorne turneje je u Luci Sisak - pristanište na Kupi, 10. lipnja od 21 sati. Kao specijalni gosti na ovom koncertu nastupiti će Bambi Molesters.

"Odbijamo vjerovati da je sudbina nas mladih spakirati kofere i otići iz Hrvatske - možemo bolje od toga - ostati i pokazati da znamo kako se boriti i kad te svi otpišu i smatraju izgubljenim slučajem. Ne želeći biti nijemim promatračima dok se cijele generacije mladih nezaposlenih ljudi iseljavaju iz Hrvatske, odlučili smo pokrenuti projekt "Živi rasti cvjetaj" u sklopu kojega ćemo održati cijeli niz koncerata diljem Hrvatske i prikupljati sredstva za edukaciju mladih nezaposlenih osoba u pravcu pokretanja vlastitog poduzetništva i otvaranja vlastitih radnih mjesta." - poručili su članovi Rolin Humesa.

Prvi u nizu koncerata,  čiji će sav prihod od sponzora koji prate projekt ići na edukaciju nezaposlenih mladih osoba Sisačko moslavačke  županije, održat će se u Luci Sisak. Koncert kao sponzori ili pokrovitelji podupiru Grad Sisak, Sisak Projekti, TZ Grada Siska, TZ Sisačko-moslavačke županije, Novi Zvuk d.o.o., Lučka uprava Sisak, Komunalac Sisak d.o.o., Industrijsko obrtnička škola Sisak te Radio Sisak.
Ulaz na koncert je besplatan.

Rolin Humes, pop, rock, blues kvarteta okuplja četvoricu mladih glazbenika s velikim brojem nagrada i nastupa diljem Hrvatske, ali i Europe te ostatka svijeta. Danas slove za jedan od najboljih hrvatskih glazbenih izvoznih proizvoda mlađe generacije.U svojem glazbenom izričaju vrlo često skreću pozornost na aktualnosti iz hrvatskog društva, vezanog uz mlade, posebice danas, koji su bez posla, perspektive, sigurne egzistencije, te koji odlaze izvan granica Lijepe naše u potragu za boljim sutra.

O samom projektu članovi benda kažu: "Smatramo da Hrvatska može ponuditi bolje od toga mladim ljudima, te nam je želja u tom smisli i s tom misijom održati cijeli niz koncerata, počevši s prvim u krugu Luke kako bi skrenuli pozornost da i u ponekad bezizlaznoj situaciji, ima nade i mogućnosti za boljim sutra. Nakon prvog koncerta u Sisku - idemo dalje – od Iloka do Konavla kako bi održali što više koncerata i ostvarili što više prihoda koji će ići za pomoć mladim nezaposlenim osobama da bi umjesto odlaska van Hrvatske, svoju egzistenciju osigurali otvaranjem vlastitih tvrtki kroz samozapošljavanje. Jer - najlakše je odustati - a mi to i vlastitim djelovanjem i primjerom nećemo dopustiti – pokazat ćemo kako mladi nisu otpisani i nisu izgubljeni slučaj. Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica usmjerit ćemo za edukacije, radionice i predavanja na temu poduzetništva mladih, kako ga pokrenuti, uspješno voditi, doći do uspjeha, a koje provodi naš partner u ovom projektu Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr .".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni