Vije-sti

The Answer -

The Answer - "Zašto"

[caption id="attachment_4079" align="aligncenter" width="547"]The Answer - The Answer - "Zašto" (YouTube screenshot)[/caption]

Po mnogočemu specifičan bend, The Answer, nastavlja svoju nekonvencionalnu putanju glazbenim vodama. Ritam dvostrukih i dvojezičnih objava nastavljaju singlovima "Zašto" i "Where is our love", a za hrvatsku inačicu te pjesme snimili su i spot, za koji režiju i editing potpisuju Ines Piknjač i Dragan Berković.

Sa svojim pjesmama na engleskom jeziku bend je neminovno usmjeren i na strano tržište, pa stoga i ne čudi da se njihove pjesme emitiraju na preko 100 radio postaja u inozemstvu. The Answer je postao prvi hrvatski bend koji je na međunarodnoj platformi Kickstarter uspio prikupiti sredstva za snimanje albuma. Uz pomoć fanova i glazbenih entuzijasta iz cijeloga svijeta, skupili su preko 5000 funti kojima će financirati rad na budućem albumu - Made of Questions.

Njihov debitantski singl "If I had you", odnosno "Ako sam sam", ista je pjesma koja je otpjevana na engleskom, a u drugoj verziji na hrvatskom jeziku. Za ovu originalnu i zanimljivu glazbenu mješavinu popa, soula, hip hopa i bluesa benda The Answer zaslužni su Michael Brown (pravim imenom Mihael Kvorka), lead vokal benda koji također svira i klavijature, trombon i gitaru, kao i suosnivač Rob Sugar (Robert Domitrović) zadužen za bubnjeve i udaraljke. Uz njih su još i Sauvage de Jour (Dan Divjak) koji svira gitaru i klavijature te najmlađi član i gitarist, Matt Skoro.

http://www.youtube.com/watch?v=_b6k5gpaILA
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni