Vije-sti

Roger Waters zabranio Facebooku korištenje pjesme

photo: Roger Waters, credit: Wikipedia

Roger Waters zabranio Facebooku korištenje pjesme "Another Brick in the Wall Pt. 2" u reklami

Waters je Marka Zuckerberga nazvao "jednim od najmoćnijih idiota na svijetu."

Suosnivač Pink Floyda, Roger Waters, Facebooku je jasno dao do znanja da ne mogu koristiti kultnu pjesmu "Another Brick in the Wall Pt. 2" za potrebe nove reklame za Instagram.

Tijekom foruma organiziranog u znak podrške osnivaču Wikileaksa Julianu Assangeu, Waters je pročitao e-mail koji mu je navodno poslao Mark Zuckerberg, a u kojem ga traži prava na korištenje pjesme "Another Brick in the Wall" Pink Floyd. U e-mailu je pisalo da Facebookov tim smatra da je poruka pjesme relevantna i potrebna u današnjim vremenima,a  što pokazuje koliko je bezvremenska.

Waters je ponudu komentirao ne birajući riječi:

"Jutros mi je stigla ponuda od Marka Zuckerberga koji mi nudi ogromnu, ogromnu svotu novca, a odgovor je - jebi se! Nema jebene šanse!", rekao je Waters i nastavio:

"Ovo govorim samo zato što je njihov podmukao potez da žele posjedovati sve. A mi koji imamo neku moć, a ja imam bar malu u kontekstu kontrole objavljivanja svojih pjesama, i ne želim sudjelovati u ovom sranju."

Waters je nastavio i nazvao Zuckerberga "jedinim od najmoćnijih idiota na svijetu" te se zapitao "kako se ovaj mali seronja koji je započeo karijeru s 'Oh, ona je lijepa dat ćemo joj ocjenu 4 od 5' ili 'Ona je ružna, njoj ćemo dati jedinicu' (referenca na početke Facebooka, op.a.), kako je on dobio ikakvu moć.?".

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni