Vije-sti

Repetitor najavili predgrupe za trodnevnu zagrebačku turneju

Repetitor najavili predgrupe za trodnevnu zagrebačku turneju

Podršku u tri kluba pružit će im odlični i kvalitetni mladi bendovi vrijedni pažnje: Harvo Jay, Spiridon i Dogs in Kavala.

Četvrtak, 18. listopada / Attack
Kao predgrupa eksplozivnom Repetitoru u klubu Attack 18. listopada nastupit će osječki Harvo Jay, dream noise/noise pop bend čiji zvuk karakteriziraju dinamične promjene i ćudljivi, sumorni vokali. U kratkom postojanju broje više od 50 nastupa, uključujući one na festivalima u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Dosad su izbacili dva EP-a, a prošle godine i prvi album 'Sok od agonije', od strane glazbenih portala uvrštavan i među najbolja izdanja 2017.

 

Petak, 19. listopada / KSET
Idućeg dana turneje, u petak se u KSET-u Repetitoru pridružuje osebujna trojka Spiridon. Ovaj novi mladi bend iz Makarske već je i Boris Vlastelica, frontmen Repetitora, na jednom nastupu prozvao „najboljim dalmatinskim bendom svih vremena“. Utemeljeni na zvuku novog vala i postpunka svirački isporučuju moćnu gitarsku buku zvučeći pritom osvježavajuće i aktualno, dok se angažiranim tekstovima na hrvatskom dotiču socijalnih, ekonomskih i egzistencijalnih pitanja. Iza njih su dva albuma: 'Krik' (2014.) i 'Čovjek monstrum' (2017.), dok se treći naslovljen '22' upravo privodi kraju uz najavljen izlazak početkom 2019.

Subota, 20. listopada / Vintage Industrial
Trodnevna Repetitor turneja završit će subotnjim koncertom gdje će kao predgrupa nastupiti perspektivni mladi bend Dogs in Kavala. Brza i energična trojka, koju čine momci iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, vozi na relaciji psihodelije i garažnog rocka. Utjecaje pronalaze u američkim Thee Oh Sees, King Gizzard And The Lizard Wizard i Tame Impali, štujući pritom značaj improvizacije u kreiranju svog izričaja.

Repetitorova turneja po zagrebačkim klubovima sjajan je povratak u klupsko okruženje iz kog su potekli kako bi raspametili publiku željnu još bliskijeg kontakta s jednim od nesumnjivo najboljih live bendova ovih prostora, a i šire. U Zagrebu su svoje prvo klupsko predstavljanje imali još na početku karijere u klubu KSET prije devet godina, a sada, nakon tri studijska albuma, odličnih recenzija te bezbroj nastupa po čitavoj Europi dosegli su respektabilan status da ih veliki bendovi poput Arcade Fire, Oh Sees ili Mudhoney traže da im budu lokalna podrška na koncertima.

Ulaznice
Za svaki pojedinačni koncert zagrebačke turneje cijena ulaznice je 70 kuna u pretprodaji, a 90 kuna na ulazu. Komplet karata za sva tri koncerta po cijeni od 180 kuna moći će se kupiti isključivo u pretprodaji te je broj tih kompleta izuzetno ograničen.

Pretprodajna mjesta:
Dirty Old Shop (Tratinska 18)
KSET (Unska 3)
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni