Vije-sti

Rage Against the Machine neće više ići na turneje ili svirati uživo

Rage Against the Machine neće više ići na turneje ili svirati uživo

Rage Against the Machine neće više ići na turneje ili svirati uživo, tvrdi bubnjar benda Brad Wilk, što učinkovito označava i kraj postajanja benda.

U Instagram objavi u srijedu, Wilk je napisao: “Znam da mnogi ljudi čekaju da objavimo nove datume turneje za sve otkazane RATM nastupe. Ne želim više nikoga ili sebe vući za nos. Dakle, iako je bilo neke komunikacije da bi se to moglo dogoditi u budućnosti, moram vam reći da RATM (Tim, Zack, Tom i ja) više nećemo ići na turneje ili svirati uživo.”

“Žao mi je zbog onih od vas koji ste čekali da se to dogodi”, dodao je Wilk. “Stvarno bih želio da jest…”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Wilk (@bradwilk)

Rage Against the Machine je prvotno najavio namjeru da se ponovno okupe 2019. godine, ali zbog pandemije njihova je turneja odgođena do ljeta 2022. Nažalost, De la Rocha je pretrpio ozbiljnu ozljedu noge tijekom drugog nastupa benda, i dok je izdržao prvu fazu turneje, bend je na kraju otkazao svoju europsku seriju nastupa kao i drugu fazu američke turneje kako bi se de la Rocha mogao oporaviti.

U intervjuu za Rolling Stone u svibnju 2023. godine, Morello je upitan jesu li se članovi benda ikada namjeravali ponovno zakazati otkazane datume turneje. “Ako više nikada ne bude drugog koncerta, mislim da je ova turneja dokazala”, da nije riječ o tome koliko često idemo na turneje. Riječ je o tome kakvo je to iskustvo tijekom tih trenutaka idemo na turneju. Rage Against the Machine odradio je 19 nastupa u posljednjih 12 godina. I rezonanca tih 19 nastupa, u razgovoru s obožavateljima, osjeća se kao da su to bili povijesni događaji koji dalje razvijaju ideju o tome kakav je taj bend uživo na pozornici.”

“Rage Against the Machine je poput prstena u Gospodaru prstenova”, dodao je Morello. “On tjera ljude ludima, tjera novinare ludima, tjera ljude u glazbenoj industriji ludima. Žele ga, žele stvar, i ludi su. Da li će se održati, ili neće li se održati novi nastupi, saznati će te od benda - izjavio je za Rolling Stone.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni