Vije-sti

Putovanje kroz 25 godina ljubavi grupe Nola

Putovanje kroz 25 godina ljubavi grupe Nola

Početak 2019. zaista je pravo vrijeme za novu stranicu, novi singl, novi spot, a uskoro i novi album

Protekla godina protekla je u svojevrsnoj retrospektivi glazbenog opusa Nole i proslavi 25 sjajnih godina glazbenog stvaranja omiljenog pulskog sastava koji je pjesmom obišao doslovno cijelu Hrvatsku. Početak 2019. zaista je pravo vrijeme za novu stranicu, novi singl, novi spot, a uskoro i novi album. Tako iz radionice Marijana Jelenića, autora teksta i glazbe, stiže nova pjesma koja će, kao i Nolini prethodni hitovi zasigurno brzo osvojiti radijski eter i obožavatelje.

Pjesma “Imam tebe”, kao i cjelokupan opus benda, kroz svoje je stihove tijesno protkala zajedničke trenutke jednog od najintrigantijih glazbeno-partnerskih trenutaka hrvatske kantautorske scene i okosnice benda Nola, Gabrijele Galant-Jelenić i Marijana Jelenića. Oni su uz pomoć redateljice Katarine Radetić i MedVid produkcije u novom video spotu uspjeli ovih 25 prekrasnih godina stisnuti u nešto više od tri minute zaigranih kadrova. Simpatičan par u video spotu “Imam tebe” utjelovili su talentirani glumci Leonarda Sep i Marko Gašparović.

Novom pjesmom počinjemo novi krug, novi ciklus. Volimo režiju spota prepustiti mladim ljudima, volimo vidjeti njihovu viziju naše pjesme. Ovoga puta prepustili smo se u ruke mladoj redateljici Katarini Radetić koja gotovo da je Nolina vršnjakinja. Ona je video za pjesmu ‘Imam tebe’ zamislila kao retrospektivu Nolinih 25 godina rada i sigurno je i za nju bio izazov tih 25 godina smjestiti u 3 minute pjesme“, otkriva nam Gabrijela, pjevačica Nole, a redateljica spota, Katarina Radetić dodaje: “Naslov i stihovi pjesme ‘Imam tebe’ govore o dugogodišnjem odnosu, dugogodišnjoj ljubavi, a Nola je prošle godine proslavila 25. godišnjicu. Imajući to u vidu, spot je zamišljen kako bi pokazao upravo razvoj odnosa između dvoje ljudi. Auto u kojem se odvija većina spota metafora je za zajedničko kretanje kroz život.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni