Deprecated: htmlspecialchars_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/wwwsoundreportco/public_html/inc/meta.php on line 231
Predstavljen program festivala SuperUho | sound-report.com

Vije-sti

Predstavljen program festivala SuperUho

Predstavljen program festivala SuperUho

[caption id="attachment_2061" align="aligncenter" width="547"]Nenad Borović, Miron Milić, Mate Škugor, Iva Vukšić © Damir Žižić Nenad Borović, Miron Milić, Mate Škugor, Iva Vukšić © Damir Žižić[/caption]

Šibenik dobiva novi festival

Danas je u galeriji Lauba predstavljeno prvo izdanje festivala SuperUho, čime se nastavlja rad programa Žedno uho koji kontinuirano traje već 17 godina.

Festival SuperUho održat će se od 3. do 5. kolovoza u Šibeniku i to na lokacijama pristaništa TEF i gradskoj plaži BANJ, desetak minuta hoda od stare gradske jezgre , a na dovoljno izoliranom mjestu da se ostvari intimna atmosfera.

Specifične lokacije također diktiraju kapacitet događanja koji je oko 2500 posjetitelja, dok kamp u neposrednoj blizini koncertnih lokacija prima oko 500 ljudi. Direktor festivala, Mate Škugor, istaknuo je posebnost lokacije koja predstavlja zadnje ostatke šibenske industrijske arhitekture, te kao takva spaja Mediteran i atmosferu underground kluba.

Osim već najavljenog The National, na ovom jedinstvenom festivalu nastupit će Fuck Buttons, Black Lips, Earth, Chelsea Wolfe, Rose Windows, kao i regionalne glazbene snage Repetitor, Seven That Spells, ABOP, Punčke, Bernays Propaganda, ESC life i Diskodelija.

Glavni pokrovitelj festivala SuperUho je ISKON čija je voditeljica odnosa s javnošću, Iva Vukšić, istaknula da je ISKON zaljubljen u dobre projekte kao što je ovaj festival. Kako se duh festivala ne bi rasipao tijekom dana, ISKON će za posjetitelje SuperUha osigurati besplatan WI-FI, tečajeve windsurfinga, kao i dnevnu DJ pozornicu.

Sredinom lipnja na Iskonovoj će Facebook stranici krenuti i veliki nagradni natječaj u kojem će svi zainteresirani imati mogućnost osvojiti festivalske ulaznice, smještaj u SuperUho kampu i besplatnu školu windsurfinga.

Akademski slikar Miron Milić, koji prati program Žednog uha od samih početaka, zajedno s grafičkim dizajnerom Androm Giuniom zadužen je za vizualni identitet festivala koji bi uskoro trebao biti predstavljen.

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala, a cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop (http://www.dirtyoldempire.com/shop/)

 

Tekst: Ana Hotko

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni