Vije-sti

Punčke - promocija albuma u Palachu

Punčke - promocija albuma u Palachu

Ženski indie rock trio Punčke promovirat će novi album "Ništa nije kako se čini" u riječkom Palachu u petak, 25.ožujka, s početkom u 23 sata.

Otkad je njihov aktualan album ugledao svijetlo dana, Punčke su postale jedan od najtraženijih bendova regije. Dnevnik Punčki uključivao je nebrojene nastupe po klubovima i festivalima među kojima se ističu svirke na Exitu, Szigetu, Superuhu, u rasprodanom Malom pogonu Tvornice kulture, ali posebno dva gostovanja na koncertima - Queens Of The Stone Age u Ljubljani i Zagrebu, za što je pozivnica stigla ravno iz stožera Josha Hommea i njegove bande. Originalno iz Vinkovaca i Novske, Punčke su nekada brojile i 6 članica, no krajem 2010. vraćaju se tročlanoj jezgri koja se sastoji od Lucije (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Anje (bass gitara). Kako se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac, cure danas u svojim pjesmama kombiniraju različite utjecaje i stvaraju nekakav drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih.

Prvo izdanje, album "Robot koji hekla" same su objavile 2010., nakon koga je usljedio EP "Mehanizmi obrane" (2012.) te već spomenuta hvaljena ploča "Sunčano s povremenom naoblakom" kojeg su Punčke službeno izbacile u rujnu 2013. godine. Velik uspjeh aktualnog albuma rezultat je fascinantne i nenametljivo moćne kolekcije zaraznih pop melodija i šarmantnih tekstova često nošenih distorziranom bukom i kontroliranim kaosom kojeg proizvode tri naizgled plahe djevojke. Tekstualno Punčke su jedan od najiskrenijih bendova na koje ćete naići, pa kad u nastupnom singlu "Petra Pan" pjevaju "Biti sretan, to je najbolje" imaju moć razoružati i najveće pesimiste. Bitan dio proboja Punčki leži u neumornom touriranju po cijeloj regiji. Samo u prethodnih nekoliko godine odsvirale su više od 150 koncerata u Hrvatskoj i regiji, a i izvan nje. Početkom 2015. ponovno ulaze u studio i kreću snimati drugi studijski album "Ništa nije kako se čini" koji je izašao 01.03.2016. godine. Album je prethodno najavljen singlovima "Oceana" i "Protiv nas" koji su pronašli veliko odobravanje publike i kritičara. Sve datume narednih koncerata diljem regije na kojoj će bend promovirati album, možete pogledati na njihovim stranicama.

Ulaznice su u pretprodaji po 20 kn na šankovima Palacha i Beertije te online na entrio.hr.
Na dan koncerta ulaznice će biti 30 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni