Vije-sti

Priznati house-duo PEZNT ovaj tjedan započinje turneju po Australiji i Baliju

Priznati house-duo PEZNT ovaj tjedan započinje turneju po Australiji i Baliju

Njihov remix pjesme “Spinning Sax” nalazi se i u Top 3 Australske nacionalne ljestvice klupske glazbe

Naš priznati DJ i producentski duo PEZNT ovog tjedna započinje svoju prvu prekomorsku turneju, i to na južnoj strani ekvatora - u Australiji i na Baliju! Turneja će započeti 10. svibnja, a  duo će kroz deset dana održati ukupno pet nastupa, što će uključivati i nastupe u velikim australskim gradovima Sydney, Melbourne i Brisbane.

Ako do sada već niste upoznati s ovim hrvatskim dvojcem, koji slovi za ponajbolji regionalni “izvozni house proizvod”, PEZNT čine Blacksoul i Mark de Line, dvojica iskusnih producenata s dugogodišnjim samostalnim karijerama. Uoči početka turneje idejni začetnik i kreator ovog projekta - Blacksoul, pravog imena Tomislav Pasanec, podijelio je oduševljenje putem svog Facebook profila: “Ponosno predstavljam našu prvu prekomorsku turneju koja je organizirana od strane australske One Hit Agency kojoj smo od srca zahvalni što su nam omogućili ovaj tour i da napokon vidimo klokane uživo i pojedemo koji lokalni specijalitet.”

 

 

U mahu priprema pred ovo uzbudljivo glazbeno putovanje, PEZNT su u Australiji ostvarili i značajan uspjeh na relevantnoj ljestvici za elektroničku glazbu - sa svojim remixom pjesme “Spinning Sax” za Jared Marston Feat. The Blowfisch Saxophone nalaze se na #3 Australske nacionalne liste klupske glazbe:

https://www.ariacharts.com.au/charts/club-tracks-chart

 

Na dan prvog nastupa u Australiji, 10. svibnja, duo će za Toolroom Records Marka Knighta objaviti i singl “You Know What” ft. Brown Sneakers, a uskoro slijedi i objava remixa za Todda Terrya; riječ je o remixu njegovog velikog hita iz 1996. godine, “Keep On Jumpin”, koji izlazi 24. svibnja za Phoenix Records.

Po povratku, PEZNT će početi s pripremama za radno festivalsko ljeto, tijekom kojeg će pred domaćom publikom ponovno nastupiti na hvaljenom Defected Croatia festivalu, koji se tijekom kolovoza održava u Tisnom. Ove se godine festival održava po četvrti put, a PEZNT duo je dio njihovog line-upa od samih početaka - ovog kolovoza nastupit će i na svim festivalskim pozornicama, od main stage-a do atraktivnih boat-partya!

House duo PEZNT svoju priču započinje 2016. godine, izdanjem na kompilaciji poznatog Toolrooma, a od tada su svoja izdanja objavili za priznate svjetske diskografske kuće specijalizirane za house-žanr, kao što su Dirtybird, Strictly Rhythm, Defected Records, Glasgow Underground, a dva singla su objavili su i za Big Beat, svjetski poznatu diviziju za elektroničku glazbu Warner / Atlantic etiketa.

Uz to, relevantna glazbena platforma Traxsource uvrstila ih je na visoke pozicije svojih godišnjih top-lista - tako su se našli na #11 Top 100 House Artists of 2018 i na #14 Top 100 Artists of 2018, u društvu imena kao što su: Mousse T, Louie Vega, Purple Disco Maschine...

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni