Vije-sti

Deseto izdanje Toochepina kao nikad do sad

Deseto izdanje Toochepina kao nikad do sad

Deseto izdanje festivala Toochepin će se održati po svim epidemiološkim pravilima i po prvi put kao jednodnevno izdanje.

Toochepin je mali rock festival dobre nade koji već deset godina dovodi brojna glazbena imena u Tučepi, ne samo iz Hrvatske, već i šire.
U organizaciji općine Tučepi, začetnik ovog festivala je dugogodišnji glazbeni urednik Radija Makarska Rivijera Zoran Spajić koji ističe kako su Toochepin i Tučepi postali “sidrište rock and rolla”.

Na svoj osebujan način Zoran Spajić vas poziva na Toochepin : 
 
Respekt gospodo! Jeste li dobro? A i trebali bi biti, s obzirom da glazba, poput vode, pronađe put i pozornicu na epidemiološkoj sceni. Usprkos zabranama ipak se kreće. Kreće se i ponavlja, poput malog rock festivala dobre nade festivala Toochepin koji se ove godine održava po jubilarni 10. put u sidrištu rock & rolla u tučepskoj lučici u četvrtak 26. kolovoza s početkom u 20:00.
Primijetili ste promijenili smo dlaku, pardon, vrijeme, ali nismo ćud, pardon, naviku. Ove godine trajemo jedan dan i predstavljamo vam četiri respektabilna imena s hrvatske pop rock scene.

Festival otvaraju LJETNO KINO (Zagreb, Brač) - grupa, predvođena doajenom domaćeg novog vala Maxom Juričićem, koja će Vas zabaviti htjeli vi to ili ne s lepršavim mediteranskim zvukom i bodulskim rockom. Slijedi šibensko-zagrebačka indie rock atrakcija BLUVINIL koju su radio postaje, diljem
hrvatske, učinile zvjezdama zahvaljujući jednom indijanskom plemenu pjesmi "Apaši". 

Kao treći i kao headlineri, na stage se penju MAYALES, velika zagrebačka acid jazz i dream pop sedmorka, koja ako se ne varam nikad nije nastupila na našem poručju.

Uz autorske standarde skupina će promovirati svoj novi album iz ove godine sporogoreći rock "Domovina".

Festival zatvaraju riječki elektro rock estetičari, THE SIIDS dvojac, nastao iz pepela grupe Morso koji se predstavljaju sa svojim albumom prvijencem Brutalist.

Sad manje više znate osnovu a na Vama je da pronađete želju, mogućnost i slobodno vrijeme, a ostalo prepustite organizatoru i izvođačima. Uz poštovanje svih epidemioloških pravila, uostalom, svih ovih godina, ovakva pravila su bila
poštivana naToochepinu dođite i uživajte u vrhunskoj glazbi.
Ulaz je, kao uvijek, slobodan.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni