Vije-sti

Stjepan Jimmy Stanić izvodi presjek karijere u Vintage Industrialu

Stjepan Jimmy Stanić izvodi presjek karijere u Vintage Industrialu

Prvi dan ožujka obilježite koncertnom zagrebačke i hrvatske glazbene legende - Jimmyja Stanića, koji će uz pjevačke bravure pružiti publici i stand-upovske rutine za koje inspiraciju crpi cijeli život.

Stjepan Jimmy Stanić, doajen hrvatske zabavne i jazz-glazbe, unatoč poodmaklim godinama, na glazbenoj je sceni i dalje aktivan. Bistra duha, čista glasa i zadivljujuće energije, na pozornici priziva duh glazbe čija vrijednost „nikad neće proć“ i koju upravo on – šarmantan, duhovit i vječno mlad – utjelovljuje. 


Stariju je publiku već odavno osvojio, a mlađa ga tek otkriva. Njegovi su nastupi na ovim prostorima jedinstveni ne samo zbog vrhunske interpretacije jazz-standarda te evergrina nego i duhovitih „intermezza“, danas bismo rekli, stand upa.  Uza sve to, Jimmy izvodi i predratne, već pomalo zaboravljene šlagere sa zagrebačkim štihom. A kad mu se na pozornici pridruži i supruga Barbara, probudi se duh staroga građanskog Zagreba. 


Bravuroznim Jimmyjevim nastupima nemali doprinos daje i Scharf trio, trolist vrsnih instrumentalista u njegovoj pratnji – pijanist Julije Njikoš, gitarist Mario Igrec i kontrabasist Mladen Baraković.

Karte su u prodaji u Vintage Industrialu (Savska cesta 160) i Dirty Old Shop (Tratinska 18).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni